Pratite nas preko:
Vambanjama istezanje
Printscreen:Twitter/Overtime

Košarka

Neverovatne sposobnosti najvećeg NBA talenta (224cm): Špaga tokom rastezanja (VIDEO)

Francusko košarkaško čudo i prvi pik NBA drafta 2023. Viktor Vambanjama postao je po ko zna koji put viralan na društvenim mrežama širom Amerike, ali i sveta uopšte.

Momak koji je rođen u januaru 2004. godine okarakterisan je kao generacijski talenat NBA lige, a svoju debitantsku sezonu odigraće u dresu San Antonio Sparsa, kod trenera srpskog porekla Grega Popoviča.

dobrodoslica500

Viktor, koji je visok 224cm, priprema se u kampu Sparsa za novu sezonu, a obožavatelji mladog Francuza bili su oduševljeni njegovom fleksibilnošću i dužinom njegovih ekstremiteta.

Stereotip je da su košarkaši kruti i da “ne mogu prste na nogama da dotaknu”, međutim Vambi je sve predrasude razbio i pokazao izuzetne sposobnosti na kojima i balerine mogu da mu pozavide. Na snimku Viktor, ko od šale radi “špagu“.

Viktor Vembanjama – fizičke predispozicije

Jedan od razloga zbog kojih se toliko priča o ovom mladom košarkašu jesu upravo njegove neverovatne fizičke predispozicije. Košarkaš visine 224 cm sa rasponom ruku od 2,43 metra ne bi trebao ili se makar smatra da ne bi trebao da ima takve tehničke sposobnosti, lagan korak, brzinu i mekoću prilikom šuta.

Iako smo do sada viđali centre sa ovim fizičkim predispozicijama, retko ko je bio tako dobar spoj fizikalija i tehnike pri kontroli lopte. Viktor Vembanjama sa rasponom ruku ovih dimenzija i tom visinom gotovo da pokriva ceo reket.

Ono što mu na prvi pogled nedostaje jeste fizička snaga, odnosno snažnija muskulatura, što je za NBA neophodno. Međutim, na snimku se vidi da je Viktor dobio i na mišićnoj masi iako je i dalje poprilično mršav za standarde NBA.

Mladi košarkaš je upravo na jednoj od pres konferencija, nakon što je sleteo u San Antonio, dobio pitanje koje se ticalo njegove slabije muskulature i odgovorio kako bi možda ostali igrači trebalo da smršaju – Zanimljiv odgovor.

Istini za volju, verujemo da će treneri vredno raditi na tome da Vembanjama postigne odgovarajuću težinu u skladu sa svojom visinom i tako postane kompetetan ostalim centrima u ligi, makar kada je ovaj parametar u pitanju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka