Pratite nas preko:
Dejan Milojević i Nikola Jokić; Foto: MN Press

Košarka

Nikola Jokić i srceparajuće reči o Milojeviću: Kad porastem biću Deki! (VIDEO)

Nikakva tajna u košarkaškom svetu nije – jedan od najzaslužnijih ljudi za uspon, lik i delo Nikole Jokića nesumljivo je Dejan Milojević. Tragično preminuli srpski trener napustio je ovaj svet u 47. godini života usled srčanog udara. Do sada se mnogo pisalo o njegovom odnosu sa najboljim košarkašem sveta.

Najinteresantnija je priča kako je upoznao Jokića i, uprkos užasnoj fizičkoj spremi, prepoznao u njemu veliki talenat. A onda stupio na posao sređivanja načina života srpskog centra.

– Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, a mi smo se ubili radeći na tome, ali videli smo da to ne ide u očekivanom smeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za ceo dan. Tada shvatiš da to mora da se promeni. Sa Ćosom je mnogo promenio telo i Ćosa je mnogo zaslužan što je on došao na nivo da može da se bavi profesionalnim sportom – pričao je Dejan Milojević o Jokiću.

Napredak je bio neverovatan

Još za vreme Jokićevog boravka u Megi, drastično je popravio izgled i kretnje, pa i igru. Tek kasnije u NBA ligi to je u punom smislu isplivalo na videlo.

– On kad je otišao iz Mege bio je ispod proseka u odnosu na NBA ligu, a možete zamisliti kakav je došao. Taj napredak je bio neverovatan. U ABA ligi je bio dominantan, MVP, Partizan je te godine bio baš jak, a on je dao 40 i nešto poena protiv Mačvana, koji je sjajan igrač. Kao dete od 20 godina dominirao je protiv tadašnjeg Partizana. Duletove ekipe su čvrste, a taj klinac je toi uspeo. To je bio pokazatelj da će biti to što je postao. Nisam očekivao da bude najbolji centar ili među tri najbolja centra na svetu, ali sam očekivao da ima dobru karijeru u NBA ligi.

Jokić se uvek divio Milojeviću

Sa druge strane, Jokić nikada nije skrivao reči hvale i divljenja o Milojeviću. Tako je bilo i u februaru 2022. godine kada su se susreli u meču Denver Nagetsa i Golden Stejt Voriorsa.

– Deki je pokušao da me napije. Šalim se… – uz osmeh je rekao Jokić, a potom dodao:

– S njim se dugo znam i ne vredi se da se ponavljam. Savršen čovek, pozitivan, kad porastem, želeo bih da budem kao Deki – istakao je Jokić.

Jokićevu izjavu o Milojeviću može da pogledate od 4.20.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka