Pratite nas preko:
Tuča igrača Nju Orleansa i Majamija, Printscreen: X/@BallySportsNO

Košarka

Nikola Jović biće kažnjen zbog opšte tuče: Nije bio direktan učesnik, ali je uradio nešto što se ne sme u NBA

Nikola Jović će snositi posledice, iako nije bio direktni učesnik masovne tuče na meču Nju OrleansMajami prethodne noći.

Tuča je nastala na početku poslednje deonice nakon oštrijeg faula Kevina Lava nad Zajonom Vilijamsonom. Uskočili su igrači obe ekipe, pa i oni sa klupe za rezervne igrače.

Srpski reprezentativac nije isprva bio direktan učesnik, on jeste ustao sa klupe i tek kada je došlo do druge eskalacije se nešti direktnije umešao. Ipak, bez obzira na to očekuje ga kazna prema pravilima NBA lige.

Kako javlja dugogodišnji novinar Ajra Vinderman, Tomas Brajant, Bem Adebajo, Tajler Hiro, Nikola Jović i najverovatnije Kejleb Martin iz ekipe Majamija biće suspendovani za meč protiv Sakramenta.

Prema NBA pravilima, tokom incidenta svi igrači koji se umešaju sa klupe bivaju kažnjeni. Oni će biti suspendovani, bez plate, na minimum jednu utakmicu i kažnjeni novčano sa 50.000 dolara.

Kazne i to verovatno teže, očekuju Džimija Batlera, Tomasa Brajanta iz Hita i Nađiju Maršala i Hozea Alvarada iz Pelikansa, pošto su bili direktni vinovnici incidenta posle koga su isključeni sa utakmice.

Odluka o kaznama biće doneta u toku noći između subote i nedelje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka