Pratite nas preko:
Jusuf Nurkic
Foto: MN Press

Košarka

Nurkić bez dlake na jeziku: Traže od nas da budemo čistačice i ekonomi

Dok se u srpskoj košarci slavi, u Bosni i Hercegovini je rasulo, a Jusuf Nurkić često priča bez dlake na jeziku o problemima u tamošnjoj košarci. U interjvuu za hrvatski “Nacional.hr” nije ispustio priliku da još jednom kritikuje čelnike Saveza, ali i sebe istakne kao kandidata za predsednika.

Poslednji u nizu problema pojavio se uoči odlaska na pretkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Poljsku. Tamo se otišlo “pomoću štapa i kanapa” i uz mnogo duže putovanje od uobičajenog.

dobrodoslica500

– Evidentni su problemi u Savezu kroz celu BiH. Kako smo posloženi u državi, tako nam funkcioniše i sport. Nacionalni ključ je izrazito neuspešan. Bilo šta da kažete, nekome udarate na hleb – počeo je Nurkić.

– Probleme imaju omladinski pogoni, individualni sportovi, svaki Savez, osim fudbalskog, ima finansijske probleme. Mi 30 godina slušamo priču kako nemamo novca i uslova. I onda smo došli mi, generacija koja ima potencijal za neki uspeh, ali nam ne dopuštaju da napravimo ništa ozbiljnije jer mi moramo biti i čistačice i ekonomi i košarkaši – rekao je Nurkić.

Želi mesto predsednika KS BiH

Prošle godine je sebe predložio za predsednika KS BiH. I dalje je na raspolaganju da pomogne košarci u domovini.

– To sam rekao, tako sam i mislio. Rekao sam im da mi to daju sada, dok sam još igrač. U BiH ne postoji sukob interesa, poslove možete davati i supruzi i detetu i ocu i majci, ali mi košarkaši ili fudbaleri ne možemo da vodimo reprezentaciju. Dajte meni da budem odgovorna osoba pa da vidimo hoćemo li onda od Sarajeva do Poljske putovati od pet ujutro do pet uveče. Amel Tuka bi verovatno brže dotrčao – rekao je Nurkić.

Ipak, njegova razočaranost u ljude u Bosni i Hercegovini ogleda se i u primeru košarkaškog terena koji je nedavno poklonio Tuzli, a vrlo brzo je uništen.

– Standardno, ništa neočekivano. Ono što oni nisu znali jeste da je to bila test faza. Stavili smo probne koševe, nisu znali da ćemo staviti kamere jer je meni bitna sigurnost. Ljudi znaju da dođu autom na sredinu igrališta, nisam shvatio poentu toga, ali sam tome svedočio. Otvore vrata auta, slušaju muziku, driftaju – zaključio je Nurkić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka