Pratite nas preko:
Željko Obradović zahvalan našim ljudima iz Nemačke
Obradović (Foto: MN press/Marko Metlas)

ABA liga

Obradović “raspalio” maštu Grobara: Želimo još jednog igrača ekstra kvaliteta

Košarkaši Partizana imali su obaveze prema medijima uoči starta nove sezone u Evroligi, a trener Željko Obradović osvrnuo se na skori početak sezone, koji predstoji narednog vikenda.

Posebno je napomenuo pakleni ritam koji očekuje nejgov tim do Nove godine.

– Očekivanja su uvek ista, da damo sve od sebe, da uvek u mislima imamo naše navijače koji nam daju energiju, da se ponovi sezona koju smo imali. Da na svakoj utakmici damo maksimum, u oba takmičenja, prvo ABA ligi, pa Evroligi.

– Ima još pet dana do početka prve utakmice i vremena da otklonimo sve slabosti, da insistiramo na važnim stvarima i što bolje sačekamo sezonu sa neverovatnim brojem utakmica. U prva četiri meseca imamo čak 42 utakmice. To znači da svi igrači treba da budu spremni – istakao je Obradović.

Partizan vs Panatinaikos
foto:MN Press (Nebojsa Parausic)

Pojačanje mora da donese kvalitet

Kada će se kompletirati konačan roster?

– Ne znamo ništa. Gledamo i nije tajna da želimo da dovedemo još jednog igrača. Ne želimo da žurimo i do donosimo odluke na brzinu. Raspravljamo svi zajedno sa satručnim štabom, Zoranom (Savićem, direktorom) i predsednikom kluba, da to pojačanje bude najbolja opcija za Partizan.

– Ako to neće biti nećemo nikog potpisati. Novo pojačanje treba da donese dodatni kvalitet na ovaj koji već postoji u novom timu.

Kaminski je bio sam, nije bila improvizacija
Foto: MN Press

Bez velikih ciljeva

Koliko će biti teže u Evroligi ove sezone?

– Svi osim šampiona Reala su se pojačali. I oni su doveli samo Kampaca, ali bili su najbolji i logično je da imaju poverenje u svoj tim. To je situacija koju bi svaki trener na svetu voleo – da ima isti tim od prošle sezone na okupu.

– Evroliga je prošle godine bila izjednačena, očekujem da isto bude i ove. Samo priprema za svaku sledeću utakmicu, bez postalvjanja velikih ciljeva. To je naš prioritet – podsetio je Obradović.

kosarkas Partizana na utakmici protiv Fuenlabrade Tasmajdan, Beograd 13.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Fuenlabrada
Foto: MN press/Marko Metlaš

Igrači osećaju podršku

Na kraju je pomenuo i važan faktor navijača Partizana.

– Prošle godine smo oborili sve rekorde po broju navijača na našim utakmicama i u Evroligi i u ABA ligi. Neverovatan broj. Nadam se da ćemo opet biti na nivou. Neverovatna je podrška koju igrači osećaju i daju sve od sebe.

– Prva i osnovna stvar koju tražim od igrača pred početak utakmice je da imaju u vidu podršku tih navijača. Sa njima je svaka utakmica posebna – zaključio je Željko Obradović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga