Pratite nas preko:
Željko Obradović
Foto: MN Press

ABA liga

Obradoviću muka zbog Nanelija i Lazarevića: Kad Srbi sude, to je više od cirkusa! Siguran sam u Evroligu!

Trener Partizana Željko Obradović podelio je svoje utiske sa javnošću posle izgubljene titule u ABA ligi od Crvene zvezde.

– Čestitam Zvezdi na tituli u ABA ligi. Mislim da smo dali sve od sebe u ovim nekim okolnostima. Suočili su se igrači sa svim nekim problemima koje imaju. Na neke stvari jednostavno ne možete da utičete, posebno mi je to jasno posle prve utakmice. Neke stvari su se dešavale su neverovatne, zaista. Želim da se zahvalim navijačima Partizana na fenomenalnoj podršci tokom cele sezone.

dobrodoslica500

– Večeras su opet napravili sjajnu atmosferu i to bi bilo to.

“Ne čitam portale”

Ovaj poraz teško pada, ali koliko je situacija sa Nanelijem psihički uticala na igrače?

– Ja sam zaista bio iznenađen kad su mi u kancelariji jutros rekli da Zvezda dolazi u 11.30, a mi smo trenirali od 10. Ja sam trening završio pre 11, nisam baš razmišljao da će nešto da se dogodi, ali onda su mi došli ljudi i objasnili šta je bilo. Mislim da je to bila jedna stravično ružna slika. Ne opravdavam. Pripala mi je muka kad sam čuo šta se desilo. Da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio, ne znam. Naneli šta je uradio, ne znam takođe. Nisam ulazio da čitam sajtove. Odluka da Nanelija ne bude u timu je bila moja. Mislio sam da to što je proveo nekoliko sati u policiji, nije spreman da igra. Mislio sam da je to ta odluka. Stojim i dalje iza te odluke.

“Nemam razlog da ne verujem Naneliju”

– Nemam nikakav razlog da ne verujem Džejmsu to što je pričao. Postoje organi koji treba time da se bave. Ne bih da ulazim u priču oko tih nekih minuta koji navodno fale. Koliko ja znam, taj Lazarević je izvanredan momak. Žao mi je da se tom incidentu priča pred finale i da je to nešto što je u ovom trenutku dobilo toliko prostora. Ne bih želeo da se to više događa.

Da li igrači Zvezde pokazuju veću želju od igrača Partizana ili Zvezda jednostavno ne leži Partizanu?

– Posle prve utakmice je bilo jasno gde ide ova serija i kako se odvija. Ako vi to ne vidite, ja o tome neću da pričam. Postoje neke stvari koje su neverovatne. Čestitam Zvezdi, pobedili su, velika škola za nas. Ja mislim da ABA liga mora da sredi neke stvari ako želi da napreduje.

“Pojavila se analiza svega što se dešavalo”

– Pojavila se analiza svega što se dešavalo na prvoj utakmici. Druga je takođe bila veoma slična. I večeras su nam očigledno neke stvari falile. Na neke stvari ne možete ni da utičete.

– Želeo bih da se zahvalim svim ljudima u klubu, na čelu sa predsednikom, koji su nam pomogli da cele sezone razmišljamo samo o igri. Oni su uradili sve da se mi bavimo našim poslom.

“Važno je da svakog možete da pogledate u oči”

– Ponavljam još jednom, velika nam je ovo škola. Mnogo puta sam govorio da je ovo sport, da je pobeda važna, ali važnije je da sačuvate obraz i da možete svakog da pogledate u oči. Za druge to nisam siguran, a za sebe jesam. Uvek ću stajati iza svojih igrača. Najveća odgovornost je naravno na meni. Verovatno je trenutak da se kaže da smo za dve godine zajedničkog igranja u Evroligi bili oba puta ispred Zvezde. I to je neki podatak koji objašnjava neke stvari. Tako da, to je jedna ozbiljna liga, jel tako?

– Ja sam siguran da Partizan i sledeće sezone igra Evroligu. To nije bilo pitanje ove večeri, mislim da je svima to jasno. Partizan zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se da će odlučiti tako. Mi ćemo probati da uradimo sve da budemo njeni članovi. Ovaj klub zaslužuje zbog tradicije, zbog toga šta je sve dao evropskoj košarci. O našim utakmicama se uvek priča. Probaćemo da sledeće godine budemo na boljem nivou u svim takmičenjima.

“Kad sude srpske sudije, to nije cirkus, to je malo više od toga”

– Niko mi još nije rekao kada počinje. Kalendar valjda postoji, nemam pojma. Ozbiljna liga mora da napravi kalendar, da se tačno zna unapred. Daj bože da neko od predstavnika igra u Evropi, onda se u odnosu na to prave novi termini. Srpska liga zbog ABA lige ne može valjda da napravi dobre termine. Naše iskustvo u srpskoj ligi, kad sude srpske sudije, to nije cirkus, to je malo više od toga. Nemam nikakav problem to da kažem. Ako me pitate, ništa ne očekujem od KLS. Svima je jasno kojim tokom je išlo ovo finale.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga