Pratite nas preko:
Košarkaši Srbije slave pobedu nad Litvanijom

Košarka

Odbrana Srbije na + 20 o kojoj priča ceo svet: “Poginuli” su da ne prime koš (VIDEO)

Izuzetna, požrtvovana, čelična, bez straha, svako za svakog, sve su to reči kojima možemo opisati današnju odbranu protiv selekcije Litvanije u pobedi 87:68.

Plasirali su se Orlovi u polufinale Svetskog prvenstva posle maestralne igre u četvrtfinalu, davao je Bogdan trojke, igrao je Petrušev prelepu košarku, sve je bilo kako treba, međutim ostaje utisak da smo utakmicu dobili zbog fenomenalne odbrane.

Nakon udarca koji je dobio na meču protiv Južnog Sudana srpski reprezentativac Boriša Simanić hospitalizovan je na Filipinima, a nakon dve operacije njemu je izvađen bubreg. Govorili su konstantno reprezentativci da ih je ovaj strašan događaj još više povezao i da će igrati svaku utakmicu za Borišu i kao da im je poslednja.

Upravo to smo danas i videli, svaki pojedinac je dao sve od sebe, i igrao kao da mu je ovaj meč pitane života i smrti. Ta doza želje da se pobedi i to koliko su momci grizli do cilja odavno nije viđeno u reprezentativnoj košarci.

Činilo se da je čitavu ekipu povukao Aleksa Avramović koji je leteo po terenu nije štedeo ni sebe ni parket, a ni svoje zube.  Svakako uključila se čitava ekipa, a Litvancima nije bilo spasa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka