Pratite nas preko:
Ostoja Mijailović; Foto: MN Press

Košarka

Oglasio se Ostoja i rešio misteriju novog imena Partizana – menja se i grb?

Posle dugo medijskih “ispipavanja mišića”, zvanično je pokrenuta inicijativa da Jugoslovensko sportsko društvo Partizan promeni ime. Na sednici održanoj u četvrtak, pokrenuta je javna rasprava koja za cilj ima da se na glasanje stavi predlog o promeni zvaničnog naziva Sportskog društva.

Partizan već skoro 79 godina je Jugoslovensko sportsko društvo, a sada je predlog da se izbriše prefiks “jugoslovensko”. To je izazvalo velike polemike u crno-beloj javnosti. Zbog toga se oglasio predsednik Ostoja Mijailović da pojasni sve nedoumice.

dobrodoslica500

– Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa “jugoslovensko” iz imena kluba – objasnio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović i najavio da će se za sve pitati navijači.

– Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi – poručio je Mijailović.

Menja se i grb?

Generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković slično razmišlja i dodaje mogućnost da se, ukoliko dođe do promene imena, promeni i grb koji takođe datira iz komunističkih vremena. Tačnije, od 1945. godine.

– Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme – zaključio je Tanasković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka