Pratite nas preko:
Selektor Srbije Svetislav Pešić nikada nije izgubio finale u trenerskoj karijeri, bilo da je reč o reprezentaciji ili klubu
Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy

Evroliga

Oglasio se Pešić posle žreba za OI i otkrio šta je najvažnije! Odmah se javila i Marina Maljković

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić se oglasio povodom žreba za Olimpijske igre koji je Srbiju stavio sa Južnim Sudanom, SAD i jednim kvalifikantom (Italija ili Litvanija najverovatnije).

– Još nemamo potpunu sliku o tome kako će naša grupa da izgleda, jer se čeka jedna od ekipa koje će igrati na kvalifikacionom turniru u Portoriku. Videćemo ko će to biti… Ono što je nama najvažnije, to je u kom ćemo mi sastavu biti i kakve ćemo pripreme moći da obavimo. Nadam se da će naši kandidati za sastav reprezentacije dočekati leto zdravi, da će uspeti da se odmore i da ćemo moći da sprovedemo kvalitetan program priprema zahvaljujući kome ćemo moći da odigramo dobar ili odličan olimpijski turnir – rekao je Pešić za sajt KSS-a.

Slotomanija

Oglasila se i Marina Maljković

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je posle žreba za grupu na Olimpijskim igrama da bez obzira ko je protivnik pristup uvek mora da bude rad i samo rad.

– Ko god da je sa nama u grupi, moj pristup je isti – rad, rad i samo rad. Treće Olimpijske igre za redom su dokaz da je taj metod ispravan. Igračice se menjaju, ali je metod isti. Naša ekipa je jako mlada i nova, a takmičenje je izuzetno teškoSamo naivni mogu misliti da se na OI igrama neće pojaviti najbolji sportisti ovog sveta – izjavila je Maljković, a preneo KSS.

Srbija će igrati u Grupi C sa Španijom, Kinom i Portorikom, odlučeno je večeras žrebom u švajcarskom gradu Mi.

– Ovo će biti najteže takmičenje po mišljenju mnogih stručnjaka, kada je ženski košarkaški turnir u pitanju i to me raduje. Raduje me zbog ženske košarke, zbog ženskog sporta, tako da uprkos mladosti koju imamo, uz ogroman rad ovog leta, trudićemo se da sakrijemo sve naše mane i da spremne odemo na to najteže svetsko takmičenje – dodala je ona.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga