Pratite nas preko:
Svetislav Pešić, trening košarkaša Srbije pred finale sa Nemačkom
Svetislav Pešić (Foto: Košarkaški savez Srbije)

Košarka

Orlovi cepali mrežice i oštrili se za Nemce, Pešić otvorio dušu: “Emotivno sam vezan…” (VIDEO)

Košarkaši Srbije obavili su poslednje pripreme uoči finalnog okršaja sa Nemačkom na Svetskom prvenstvu. Malo ko je očekivao da će se dve evropske selekcije boriti za najsjajnije odličje u nedelju od 14.40 časova, ali zasluženo jer su bile najbolje u okršajima sa najboljima.

Orlovi su odradili poslednji trening, a na snimcima koje je objavio KSS, vide se centri Petrušev i Milutinov kako vežbaju šuteve iz reketa, igrači spoljnih pozicija kako “nameštaju ruku” sa distance, dok selektor Pešić daje poslednja uputstva na trenerskoj tabli Bogdanoviću i Guduriću.

dobrodoslica500

Potom je usledila konferencija za medije i upozorenje Pešića da Nemačka ne sme da se potceni.

– Ako jedna ekipa pobedi Ameriku gde je vodila od početka do kraja, onda moramo da imamo maksimalan pristup. Ovo je finale koje karakteriše dve izuzetno jake timske ekipe koje su do ovde stigle jednim timskim odnosom i dobrom atmosferom. Siguran sam da će to biti jedno pravo finale – istakao je srpski selektor.

Napomenuvši da mu je Nemačka i zlato sa njom iz 1993. pomoglo da sazri kao trener, Pešić se brzo okrenuo našem timu u priznao:

– Emotivno sam vezan za moju ekipu. Sve se bolje poznajemo kako dani prolaze. Ovi momci imaju potrebu da sarađuju i da imaju od mene očekivanja, tako da idemo u tom pravcu.

Ključ je u odbrani

Zna iskusni trenerski vuk gde leži ključ za pobedu u ovoj utakmici.

– Кljuč je pre svega odbrana, i tu nema nikakvih dilema. Pokazali smo da iz odbrane možemo da kreiramo napad i tranziciju. Do sad smo vodeći u smislu poena koje postižemo u tranziciji. Nemamo tu visinu i fiziku koju imaju Nemci jer su na svim pozicijama zaista snažni, ali imamo kvalitet predviđanja i dobro čitamo situaciju. To je košarkaška inteligencija, ali inteligencija bez borbenosti i zalaganja ne pomaže – upozorava Pešić.

Košarkaš Srbije Aleksa Avramović na meču sa Kanadom
Aleksa Avramović (Foto: FIBA)

Dobro spavanje i to je to

Na kraju kaže i da nema nekog posebnog recepta uoči poslednjeg meča na Mundobasketu.

– Poslednja je utakmica, nema više. Igrači se ni do sad nisu žalili. Poslednja utakmica, poslednje veče, dobro spavanje, dobra priprema i to je to – zaključio je Svetislav Pešić.

Finale Mundobasketa između Srbije i Nemačke igra se u nedelju od 14.40 časova.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka