Pratite nas preko:
Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailović; Foto: MN Press

ABA liga

Ostoja Mijailović želi promene u ABA ligi: “Zvezda i Partizan treba od Dubaija da uzmu najviše novca”

Sudeći prema najnovijim najavama, sve je izvesniji proboj Dubaija u evropsku košarku, i to već od sledeće sezone, a na ovu temu pričao je i Ostoja Mijailović na Kopaonik biznis forumu.

Podsetimo, okvirni plan je da se ekipa Dubaija, koja tek treba da se formira, sledeće sezone takmiči u ABA ligi i u Evrokupu, a onda bi 2025. godine usledio proboj i u Evroligu.

Poslednjih dana mnogo se piše o novcu koji će dobiti klubovi od dolaska ovg tima u regionalnu ligu, međutim Predsednik Partizana smatra da dva najveća srpska kluba treba da dobiju i najviše novca od ulaska tog tima u ligu.

Dotakao se posebno Mijailović i TV prava i toga da večiti od Evrolige dobijaju mizeran novac po ovoj kategoriji, od koje recimo, UEFA živi.

Mizerna TV prava od Evrolige

– Tema su TV prava, Partizan i Zvezda igraju Evrolige i imaćemo 1.000.000 navijača u Areni, kupićemo karte, plaćen porez, bili u hotelu, Partizan je imao 397.000.000 putem društvenih mreža, a da za TV prava nije dobio ništa. Jer ako ne osvojite ABA ligu, vi plaćate 500.000 evra da učestvujete u Evroligi, a onda ako osvojite ABA ligu, onda zaradite toliko. A recimo u Grčkoj podele 10 miliona od TV prava, a mi smo bili drugi u Evropi najgledaniji i nismo dobili ništa – rekao je Mijailović te dodao:

– Treba da se dogovorimo Zvezda i mi, da nađemo izvore finansiranje, a ne da se svađamo ko od koga dobija novac. Drugo pitanje je to da imamo skupštinu ABA lige, piše se o Dubaiju, Dubai da bi igrao Evorligu, njima treba neka liga da podignu, pitali su mnoge, nisu hteli da prime, nisam protiv Dubaija, ja sam za, ali drugo pitanje na stolu – započeo je on o pitanju ulaska Dubajia u ABA ligu:

“Zvezda i Partizan koji su podigli ABA ligu, treba da uzmu najviše novca od ulaska Dubaija”

– Kad su razgovarali sa Evroligom, oni su rekli da organizacija želi novac i da drugi klubovi koji su vlasnici takmičenja da uđe novac u njih. Ja ću zastupati taj interes da Zvezda i Partizan koji su podigli ABA ligu, treba da uzmu najviše novca od ulaska Dubaija u ABA ligu. Mi smo učinili popularnom, zato je njima zanimljivo – istakao je on, te zaključio da Partizan nije njegov klub:

– Tu ne smemo da se svađamo, treba da dođemo do zajedničkjog finansiranja, da li će uzeti više ili manje, mi se nećemo nikad dogovoriti, to je pitanje gde se nećemo dogovoriti, da bi bilo održivo, nije ovo klub Ostoje Mijailovića, ovo je klub miliona ljuda. Kod nas u proseku 20 odsto dođe iz inostranstva, naše utakmice su postali svetski poznati eventi, dolaze nam pozante face, ljudi, mi možemo da nađemo sponzorstva da dođemo, veza je sve, moraju da postoje ovakve diskusije – završio je predsednik Partizana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga