Pratite nas preko:
gilbert arenas
Foto: Printscreen/Twitter/Gilbert Arenas

Košarka

Ovo je direktan napad na Jokića, Dončića i evropsku košarku: Sramne reči nekadašnje legende NBA lige (VIDEO)

Nekadašnji NBA as, a sada klasična podkast torokuša Gilbert Arenas smatra da je razlog uspeha evropskih košarkaša u najjačoj ligi sveta to što su pravila omekšana u njihovu korist.

Ovaj bivši igrač očigledno uopšte ne voli (bele) košarkaše van Sjedinjenih Američkih Država.

To se da naslutiti prema izjavi koju je dao u jednom od podkasta, čiji je stalni gost.

On je uveren da je NBA s namerom sprečila agresivnu igru i omekšala pravila da bi košarkaši iz Evrope imali priliku da zaigraju na velikoj sceni (koliko god to nelogično zvučalo, Arenas je ubeđen).

– NBA je ‘ukinula’ agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Evroligi. Kada su Evropljani počeli da dolaze, liga je bila previše teška i prežestoka za njih. Na kraju su omekšali pravila kako bi se otvorili prema inostranim igračima – rekao je Arenas i dodao:

– Nisu omekšali pravila za Amerikance već samo za one koji dolaze iz Evrope. Šta mislite zašto govore da će Evropljani predvoditi ligu za pet godina? Više trojki, dodavanja, to nije naša liga, ovo nije američki stil, to je evropski stil igre.

Bivši NBA as se tu nije zaustavio, nastavio je da trabunja

Nije se Arenas tu zaustavio, iako je možda i trebalo. Nastavio je da kritikuje evropski stil košarke, a kao jednog od krivaca smatra trenera Majka D’Antonija.

– Ovo je liga trojkaša, jer kopiraju evropski stil igre. Igra Sansa pod D’Antonijem je bila – nećemo faulirati da možemo da trčimo i damo trojku. To je sve što je radio. Žele što više ovih klinaca iz Evrope kako bi mogli da prošire posao.

Očigledno je da Arenasu jako smeta dominacija Nikole Jokića, pa čak i Luke Dončića, pošto su njegove frustracije nastavile da se slivaju niz mikforon poput poplave.

– Kako će NBA učiniti globalnim brendom ako je za Evropljane liga fizički prežestoka? Morali su da nađu način kako da im omoguće dolazak u ligu. Uveli su više šutiranja kako bi takvi igrači mogli da prežive – rekao je Arenas, koji kao da nagoveštava da je košarka u Evropi manje žestoka nego u NBA, a svima je jasno da je to čista glupost i neinformisanost na delu.

Arenas je, inače, i od ranije poznat po poprilično kontroverznim izjavama. Tokom karijere je takođe pravio razne gluposti po kojima je postao prepoznatljiv. Doduše, mnogima je bio simpatičan, sada preti da i to prestane da bude.

Većinu karijere proveo je u Vašingtonu u čijem dresu je bio jedan od najboljih strelaca lige. Pored Vizarda nastupao je još za Golden Stejt Voriorse, Orlando Medžik, Memfis Grizlise, a karijeru je okončao u Kini, gde je nastupao za Šangaj Šarks.

Svakako, moraće ozbiljno da se zapita šta će sledeći put pričati o evropskim košarkašima, jer ovakve izjave mogu samo dodatno da ih motivišu da mu pokažu ko stvarno vlada NBA košarkom. A to trenutno svakako nisu njegovi Amerikanci.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka