Pratite nas preko:
KEVIN PUNTER Kevin Panter kosarkas Partizana na utakmici Evrolige protiv Olimpija Armani Milano u hali Stark Beogradska arena, Beograd 07.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Evroliga, Olimpija Armani Milano
Kevin Panter; Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Panter se odrekao plate za celu prošlu sezonu: Dogovorio se s novim klubom?!

Kevin Panter napušta Partizan! To je vest koja je ove večeri ustalasala košarkaške krugove, ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi. Posle tri sezone, došlo je vreme za rastanak crno-belih sa svojim kapitenom.

Naime, kako prenosi “Sportklub”, Panter je postigao dogovor sa Makabijem iz Tel Aviva i od naredne sezone će nastupati za “ponos Izraela”. Ovaj medij se poziva na pouzdane izvore bliske američkom košarkašu sa srpskim pasošem.

dobrodoslica500

I to nije sve. Ističe se da se Panter odrekao poslednje plate iz ugovora za sezonu 2023/2024. To znači da Partizan nije dužan da mu isplati preostali deo novca, ali je morao da mu pruži slobodu u izboru novog kluba. To se i dogodilo, a uskoro bi trebalo da sve bude ozvaničeno.

“Panter trpi torturu kakva nije viđena u Evropi”

Panter je ove godine odigrao ispod svog nivoa na koji je navijače i javnost navikao prethodne sezone. U finalnoj seriji košarkaške Superlige je potpuno podbacio, kao i u finalu ABA lige. Čak je ostalo ubeleženo da kapiten Crvene zvezde, “defanzivac” Branko Lazić”, ima bolji poenterski učinak u finalu od Partizanovog šutera.

CRVENA ZVEZDA vs PARTIZAN Beograd, 03.06.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka,
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Posle poslednje završene utakmice sa Crvenom zvezdom, Željko Obradović je dobio pitanje o tome zašto Kevin Panter izbegava da se pozdravi sa košarkašima Zvezde pre početka utakmice. Trener Partizana je rekao da ne zna za to, ali i da je kapiten Partizana tokom utakmice trpi “batine” koje se ne sude kao faulovi.

– Što se tiče Pantera ja to ne znam, nisam to video i nemam pojma o tome. Ja sam mislio da se igrači pozdravljaju pre utakmice. Odavno nije viđeno u evropskoj košarci da jedan igrač doživljava takvu torturu. Pravu torturu. Protiv njega se ne igra košarka, nego neki drugi sport. Ja mogu da vam pokažem klipove koliko batina dobija i kakve faulove trpi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga