Pratite nas preko:
KOSARKA - Humanitarna vecera i aukcija, za izbeglice, u organizaciji Vlada Divca. SCOTT POLLARD, CHRIS WEBBER - Skot Polard, Kris Veber, PREDRAG STOJAKOVIC i VLADE DIVAC, bivsi kosarkasi Sakramenta.Beograd, 21.09.2007. photo:N.Parausic
Peđa Stojaković (između Krisa Vebera i Vlada Divca), Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarka

Peđa Stojaković u Kući slavnih zajedno sa još jednim legendarnim NBA trojkašem

Jedan od najboljih evropskih košarkaša u NBA i svojevremeno najboljih šutera Evrope, Predrag Peđa Stojaković, uvršten je u FIBA Kuću slavnih.

Kako je objavila svetska košarkaška organizacija, osvajač evropskog i svetskog zlata sa Jugoslavijom jedan je od ovogodišnjih laureata koji će ući u elitno i odabrano društvo svetske košarke.

Slotomanija

Sa njima su uvršteni još jedan legendarni NBA trojkaš, Redži Miler, te kultni trener Den Piterson. Takođe tu je i čuveni evroligaških igrač Romejn Sato, zatim Kirk Peni, te legendarna jugoslovenska i hrvatska košarkašica Danira Nakić-Bilić i drugi.

Stojaković je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatne medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu, a ima i jednu evropsku bronzu. Sa Dalasom je 2011. osvojio NBA šampionski prsten, dok je najveći trag ostavio u Sakramentu koji je povukao njegov broj 16 iz upotrebe. Dva puta je bio pobednik u brzom šutiranju trojki na Ol staru i 2 puta učesnik Ol star utakmice.

FIBA Kuća slavnih nije isto što i Nejsmitova košarkaška Kuća slavnih u Springfildu, u kojoj su od Srba primljeni samo Vlade Divac, Dražen Dalipagić, Profesor Aleksandar Nikolić, Bora Stanković i Radivoj Korać.

FIBA Kuća slavnih se nalazi u Sevilji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka