Pratite nas preko:
Svetislav Pešić i Nikola Jokić
Foto: MN Press

Košarka

Pešić opet progovorio o Olimpijskim igrama, jasan je njegov stav o Jokiću i Miciću: Dobro je što prvo igramo protiv SAD

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić progovorio je još jednom o grupi koju su Orlovi dobili na Olimpijskim igrama, ali i o samom turniru.

Prema njegovom mišljenju, nikada konkurencija nije bila ovoliko jaka.

– Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijade. To je jedan od najtežih turnira u istoriji – počeo je Pešić i dodao:

– Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu.

– I ostali timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška – ističe Pešić.

Pešić: Znam kako do medalje

Međutim, iskusni lisac kakav Pešić jeste, zna kako može da se dođe do medalje čak i u ovakvoj konkurenciji.

– Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala. Većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije. Rođeni su 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije. To su ipak Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću, jer su oni bili deo te iste generacije. Velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turnira. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili – zaključio je Pešić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka