Pratite nas preko:
Svetislav Pešić i Nikola Jokić
Pešić i Jokić; Foto: MN Press

Košarka

Pešić pobesneo na javnost: “Dosadni ste više sa Jokićem!”

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, još uvek ne zna da li će najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić biti deo tima koji će voditi na Olimpijske igre u Pariz.

Srbija će 28. jula odigrati prvi meč u francuskoj prestonici protiv SAD-a, na fudbalskom stadionu “Pjer Moroa”, koji će za taj događaj biti specijalno prilagođen.

– Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno da je važno ko će da igra. Možeš planove da praviš, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi – rekao je Pešić za “Novosti”.

– Većina liga završava se u trećoj nedelji juna. Ako Denver ode u finale, igraće negde do 20. juna, a mi pripreme počinjemo 17. Rezultati se traže, automatizam ne postoji. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja, moraš da se pripremiš – dodao je selektor.

Ukoliko Jokić ne bude igrao, sve se menja u planovima našeg nacionalnog tima.

– Nema “plana B”. Sa Jokićem je drugačiji plan i napada i odbrane. Međutim, treneri su na sve spremni, ništa ne sme da ih iznenadi – istakao je Pešić.

VASILIJE MICIC i SVETISLAV PESIC selektor i trener kosarkasa reprezentacije Srbije na utakmici FIBA Evropskog prvenstva protiv Italije u Mercedes Benc areni, Berlin 11.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, FIBA Evropsko prvenstvo, Italija
Micić i Pešić (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

“Vasa može da igra s Amerima”

Osvrnuo se selektor i na odluku Vasilija Micića da se oproba u NBA ligi.

– To je logična odluka jednog vrhunskog sportiste. Ne zbog toga što je on bio prvak Evrope pa ide u NBA da malo vidi kako je tamo. To su izazovi koji privlače vrhunske košarkaše. Vasa je sve postigao ogromnim radom i požrtvovanjem, nije mu baš uvek sudbina bila naklonjena.

– Bilo je tu i povreda, borbe za status. Naravno, i svi klubovi za koje je igrao pomogli su mu da talenat pretvori u kvalitet. Neki više, neki manje. Čim je dobio više minuta, pokazao je da može ravnopravno da igra – zaključio je Svetislav Pešić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka