Pratite nas preko:
Košarkaši Srbije slave plasman u polufinale Svetskog prvenstva
Košarkaši Srbije (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Košarka

Prve reakcije srpskih košarkaša: “Došli smo kao autsajderi, idemo kući ponosni”

Nemačka je savladala Srbiju u finalu Mundobasketa sa 83:77 i osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, prvu u istoriji tamošnje košarke.

Stižu i prve rekacije naših reprezentativaca. Naravno, svi smo razočarani, ne čudi ni poneka suza, ali to je sport.

dobrodoslica500

Jović: Emotivno ispražnjeni

– Hteli smo da pobedimo. Nekako smo se ispraznili što emotivno, što fizički i nismo imali snage za finiš. Znači mi igranje za Srbiju, ovi momci, druženje. Više mi je značilo to što ću biti bolji čovek posle ovog druženja sa ovim momcima – ističe Jović.

World Cup Germany Serbia Basketball
Nikola Jović (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Petrušev: Imali smo šansu

– Drago nam je što smo učinili sve kući ponosnim. Imali smo šansu, i ovo je sjajan rezultat. Ponosan sam na tim, ovo je grupa momaka koja se javlja jednom u nekoliko godina, da smo svi zajedno i da se volimo. Puno nekih stvari danas nisu išle na našu stranu. Mladi smo, većina nas nije bila nikada na svetskom prvenstvu, a kamoli u finalu. Nadamo se da će biti bolje sledeći put – kaže Petrušev.

Filip Petrušev zakucava na meču protiv Litvanije
Filip Petrušev (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Vanja: Što bi rekao Kari – glava gore

– Stvarno je veliki uspeh. Malo smo utučeni zbog poraza i emocije nas sustižu, ali što bi rekao selektor Kari – glava gore. Nije utakmica išla tokom kojim smo hteli, oni su u drugom poluvremenu izašli bolje od nas, dovoljno da tim kao što su oni uhvati ritam i odvoji se. Nismo uspeli da se vratimo, tek na kraju smo bili u igri, ali kada pogledamo sve, igrali smo finale Svetskog prvenstva, a niko nam ne bi verovao – smatra Vanja Marinković.

Bogdan Bogdanović 1
Bogdan Bogdanović (Foto:FIBA)

Bogdan: Niko nije verovao u nas

– Kada smo počinjali niko nije verovao u nas. Presrećan sam zbog ove grupe momaka i ponosan zbog njih. Mnogo je rada uloženo i vremena, preponosan sam na svakoga. To je košarka, jednom lopta uđe, jednom ne, mogli smo bolje u odbrani. Nemačka gradi ekipu godinama, imaju kvalitet, dokazali su da su najbolji na turniru. Uprkos što smo napravili milion grešaka bili smo tu. Tek kroz par godina videćemo koliki je ovo bio uspeh – ocenio je kapiten Bogdan Bogdanović.

Aleksa Avramović u prodoru pored Morica Vagnera
Aleksa Avramović (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Aleksa: Žao mi je brata, putovao je 36 sati

– Moramo da budemo ponosni. Oni imaju puno NBA igrača, a mi smo ovaj tim gradili od prošle godine i napravili instant rezultat. Došli smo kao autsajderi, a idemo kući uzdignuta čela. Ponosan sam što sam predstavljao Srbiju. Svako od nas može da hoda ponosno jer smo obradovali naše porodice i navijače u Srbiji. Žao mi je mog brata koji je putovao 36 sati, ali to je košarka. Ostvarili smo važan cilj, plasirali se na Olimpijske igre, a tamo idemo sledeće godine na zlato – najavio je Aleksa Avramović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka