Pratite nas preko:
IGOR RAKOCEVIC, bivsi kosarkas Crvene zvezde, na utakmici Evrolige protiv Partizana, u Beogradskoj Stark areni. Beograd, 04.01.2024. foto: Nebojsa Parausic / MN press Kosarka, Euroleague, Partizan, Crvena zvezda
Igor Rakočević na utakmici Crvene zvezde u Evroligi, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Evroliga

Rakočević: Ako neki klubovi treba da uđu u Evroligu, a Zvezda i Partizan ne igraju, onda…

Bivši trofejni reprezentativac, Igor Rakočević, putem nekadašnji Tvitera je stavio do znanja šta misli o najavama da bi u Evroligi narednih sezone mogli da igraju Dubai, London i tako neki klubovi.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je to učinio kroz priču o tome da upravo crveno-beli, kao i Partizan, i dalje nemaju A licencu.

Rakočević je istakao ono što svaki istinski ljubitelj košarke misli, pogotovo u Srbiji. S obzirom na istoriju i tradiciju, kao i ono što 2 srpska kluba donose najjačem evropskom takmičenju, neverovatno je da nijedan od njih nema obezbeđeno stalno mesto. S druge strane, pak žele da uvedu neke klubove iz zemalja bez košarkaške tradicije, ali sa puno novca.

– Ako Srbija ne bude imala dva predstavnika u Evroligi sledeće godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet košarke, razvoj mladih evroligaskih igrača, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igrača Evropi, – nisu kriterijumi koji se uvažavaju pri toj odluci – napisao je Igor Rakočević i dodao:

– Da Zvezda i Partizan posle svega što su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledeće godine je u najmanju ruku nefer. Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije države i da ima veći budžet, onda to više nije sport u izvornom smislu, i tu košarka i publika najviše gube. Ako neki novi klubovi treba da uđu u Evroligu, bolje bi bilo da prošire, umesto da izbacuju jednu od dve najpopularnije ekipe.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga