Pratite nas preko:
Vasilije Micić
Vasilije Micić; Foto: Twitter/Bally Sports: Hornets

Košarka

“Sa nama je Vasa Mitit” – urnebesan izgovor voditeljke doveo košarkašku Srbiju do suza (VIDEO)

Košarkaš Šarlota i srpski reprezentativac Vasilije Micić novi je “problem” za TV lica u NBA ligi. Nakon što je prethodne večeri debitovao za Šarlot fenomenalnom partijom, pažnju je privukao i izgovor njegovog prezimena od strane voditeljke na klupskoj televiziji Hornetsa.

Micić je pre nekoliko dana trejdovan u Šarlot iz Oklahome. On je na debiju za Šarlot u meču protiv Memfisa (115:106) postigao 18 poena i imao je devet asistencija, jedan skok i tri izgubljene lopte. Srpski košarkaš je na terenu proveo nešto više od 26 minuta.

Intervju za franšiznu televiziju počeo je tako što ga je voditeljka najavila sa “Mitit”. To je i samom Vasi izmamilo blagi osmeh.

– Hvala vam na komplimentima. Iskreno nisam očekivao, stigao sam jutros u Šarlot, nisam ni znao da ću igrati. Srećan sam da smo preživeli ovaj meč, ali pored toga imali smo dobru timsku utakmicu. Generalno, nisam mnogo toga znao o timu, ali vidim da imamo jak timski kapacitet i potencijal. Srećan sam da je dan bio dobar za mene, ali najvažnije je da smo pobedili – kaže Micić.

Vasilije Micić: “Potencijal je i dalje u meni”

– Sve što je bilo u prošlosti je za mene veliko iskustvo, u smislu mojih dostignuća i svega što se desilo u Evropi. Ovo je nova stranica za mene, a što se tiče košarke, ne vidim da se mnogo toga promenilo što se tiče moje igre. Sve što sam radio u prošlosti, vidim da mogu to isto da uradim i ovde, ali kao što ste rekli, treba mi neki vid prilike, tako da sam vrlo srećan. Pre svega što sam danas pokazao da je taj potencijal i dalje u meni. Ovo je ipak samo jedan meč u nizu, nadam se da ću nastaviti da igram dobro – dodao je srpski košarkaš.

Istakao je da se njegov pristupo mečevima nije promenio.

– Pored mog prvog iskustva u SAD ove sezone, pre toga sam imao samo trejd, sve mi je bilo nekako novo, ali na kraju, sve je to košarka. Imamo taj profesionalizam u sebi, gledamo isključivo meč po meč, tako svaki put ulazim u susret. Do sada mi je pomagalo da ostanem koncentrisan, da dam najbolje od sebe svaki put. Ponekad je to dobro, ponekad ne, ali na kraju susreta znam da sam dao sve od sebe. Tako je bilo i danas – kaže reprezentativac Srbije.

Uveren je da Šarlot ima lepu budućnost.

– Definitivno, tim ima ogroman potencijal. Došao sam ovde iz jedne mlade ekipe, tako da mislim da i budućnost ovog tima može da bude svetla. Individualni pristup, timsko iskustvo, sve će to biti važno za nas, jer i ja sam sad deo ovog tima. Generalno to je pozitivna strana ove grupe, uz pomoć trenerske ekipe to ćemo pokazati u budućnosti – zaključio je Vasilije Micić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka