Pratite nas preko:
Boriša Simanić na utakmici Srbija - Portoriko
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

Sjajne vesti! Boriša se vraća zajedno sa ostalim košarkašima za Beograd: Čelnik FIBA dao obećanje njegovoj porodici

Uoči finala Svetskog prvenstva između Srbije i Nemačke iz Manile je stiglo još sjajnih vesti o zdravstvenom stanju Boriše Simanića. Reprezentativac će se vratiti zajedno sa saigračima u Beograd.

Krilni centar je i dalje u bolnici nakon dve operacije i odstranjivanja bubrega zbog zadobijenog udarca na meču protiv Južnog Sudana. Ipak, njegovo oporavak teče čak i bolje nego što se predviđalo.

dobrodoslica500

Zbog toga će biti pušten iz bolnice da se zajedno sa saigračima, u istom avionu, vrati za Beograd gde će nastaviti sa oporavkom i lečenjem. Nadamo se da će u povratku zajedno kao svi oni nositi zlatne medalje oko vrata i pobednički pehar.

Takođe, povodom nesreće koja ga je zadesila se oglasio i generalni sekretar FIBA, Andreas Zagklis.

Boriša Simanić na utakmici Srbija - Portoriko
Foto: MN Press/Marko Metlaš

– Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jedna u milion, verovatno jedna u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu – rekao je Zagklis.

On je rekao i da je dao obećanje njegovoj porodici, kao i da je FIBA aktivno uključena oko troškova.

– Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da Simanić u prva 24 sata bude operisan. Lično sam se obavezao da njemu i njegovoj porodici pružim najbolju podršku. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa KSS. Želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću. Naša velika želja je da Simanić što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, ali čekamo da vidimo koje će to odličje da bude – dodao je Zagklis.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka