Pratite nas preko:
JOSH NEBO Dzos Nebo kosarkas Makabija Tel Aviv na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Stark Beogradska arena, Beograd 14.03.2024. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Makabi Tel Aviv
Džoš Nibo je postao "Slovenac", Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarka

Skakačka mašina iz Evrolige dobila državljanstvo Slovenije, ali ga nema na spisku za kvalifikacije za Olimpijske igre

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji skakač Evrolige, Džoš Nibo, dobio je slovenačko državljanstvo. Samim time postaće i deo reprezentacije Slovenije.

Međutim, ostaje nedoumica da li će se košarkaš Makabija iz Tel Aviva, priključiti “zmajčekima” već ovog leta u kvalifikacijama za Olimpijske igre ili tek od sledeće godine?!

dobrodoslica500

Na širem spisku selektora Aleksandera Sekuliča koji je objavljen pre nekoliko nedelja, nije se našao Nibo, jer je i dalje trajao, verovatno, proces dobijanja državljanstva. Umesto njega kao naturalizovani igrač na spisku je završio Majk Tobi, doskorašnji igrač Crvene zvezde.

Sad, pošto je završena kompletna papirologija, videćemo da li će Nibo biti odmah na početku priprema, a Tobi biti precrtan?! Možda čak budu zajedno obojica, pa se Sekulić bude opredelio za jednog ili će Nibo tek od sledeće godine biti u konkurenciji.

Slovenija učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Atini. Slovenci su u grupi sa Novim Zelandom i Hrvatskom, dok su u drugoj grupi Grčka, Dominikanska Republika i Egipat. Samo pobednik turnira će se plasirati na OI u Parizu.

Širi spisak Slovenije

Da podsetimo i da Slovenci ovog leta neće moći da računaju na iskusnog Jaku Blažiča koji nije uspeo da sanira povredu leđa. Zbog toga neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru.

Trenutni širi spisak Slovenije: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Majk Tobi, Vlatko Čančar, Jan Špan i Luka Ščuka.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka