Pratite nas preko:
Avram
Foto: FIBA

Košarka

Skandalozna odluka FIBA: Brutalno pokraden Aleksa Avramović

Polako se sležu utisci posle izgubljenog finalnog meča selekcije Srbije, a čelnici FIBA posle Mundobasketa donose skandalozne odluke na štetu naših reprezentativaca, u ovom slučaju konkretno Alekse Avramovića.

Aleksa je tokom čitavog prvenstva igrao sjajnu odbranu i zaustavljao neke od najboljih svetskih igrača. Međutim, čelnicima vrhovnog tela svetske košarke promakli su nastupi požrtvovanog Čačanina, pa je za najboljeg defanzivca prvenstva proglašen Kanađanin Dilon Bruks.

dobrodoslica500

Bruks je imao izuzetne odbrambene sekvence, ali upravo u meču polufinala gde je stao rame uz rame sa Aleksom nije se video. Srbija je lako došla do prilike da se bori za zlato na Svetskom prvenstvu, dok je Bruks morao da se zadovolji borbom za treće mesto sa SAD-om.

Kanađani su slavili protiv Amerikanaca, ali ne možemo reći da je bronzana medalja oko njihovog vrata zbog fantastične odbrane pošto su primili 118 poena u toj utakmici. Podsećamo, Malik Bridžis je upravo preko Bruksa postigao trojku kojom je svom timu obezbedio produžetke.

Bruks je tokom Svetskog prvenstva više puta prepotentno konstatovao da je najbolji defanzivac na svetu, a FIBA se usaglasila sa tom izjavom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka