Pratite nas preko:
Deni Avdija i Marko Gudurić
Deni Avdija je igrač sa najdužim stažom u Vizardsima, Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarka

Šokantan podatak iz NBA: Igrač sa srpskim pasošom ima najduži staž u timu, iako ima samo 22 godine

NBA tim Vašington Vizardsi su uradili potpunu rekonstrukciju tima poslednjih godina i to se vidi u primeru Denija Avdije koji iako ima samo 22 godine je igrač sa najdužiim stažom u ekipi iz glavnog grada SAD-a.
Dosta toga se promenilo na spisku Vizardsa poslednjih godina. Nekadašnji tim Majkla Džordana je izvršio mnoge promene i ne bi bilo preterano reći da su odradili potpunu obnovu celokupnog sastava.

Najnoviji, ali i najdrastični primer rekonstrukcije ogleda se u odlasku njihovog lidera Bredlija Bila u Finiks Sanse. U “Dolini sunca” Bil će nastupati sa superzvezdama Kevinom Durentom i Devinom Bukerom.

Deni Avdija igrač sa najdužim stažom

Drugi parametar koji zasigurno pokazuje promene u Vašingtonu je mladi košarkaš Deni Avdija . Izraelski reprezentativac je, iako ima samo 22 godine, igrač sa najdužim stažom na spisku Vizardsa. U stvari, draftovan je 2020. To jest, ulazi u četvrtu godinu u timu, a ipak je pod najdužim ugovorom sa ovom ekipom.

U završenoj sezoni odigrao je 76 NBA utakmica i prosečno beležio 9,2 poena, 6,4 skoka i 2,8 asistencija. Avdija pored izraelskog ima i srpski pasoš, a otac Zufer nije krio da je kao malog Denija vodio na utakmice Crvene zvezde.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka