Pratite nas preko:
Ergin Ataman; Foto: MN Press

Evroliga

Sramno saopštenje Panatinaikosa: Krive sukobe u Ukrajini i Palestini za poraz od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su na svom parketu u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige od ekipe Makabija rezultatom 91:87. Posle nezadovoljstva trenera Ergina Atamana, sada je i klub izašao u javnost sa sramnim saopštenjem u kome piše o ratnim sukobima zbog kojih su, kako tvrde, poraženi u prvom meču.

Makabi je napravio veliki preokret i uspeo da sruši favorizovani Panatinaikos na ostujućem terenu. Tako smo odmah dobili iznenađenje na startu plej-ofa, a Ataman je posle utakmice bio vidno iznerviran.

Saopštenje Panatinaikosa

– Nažalost, još jednom smo, došavši do najkritičnije tačke u sezoni u Evroligi i uloživši veliki napor da se Panatinaikos vrati na najviše stepenice, bili svedoci “grube operacije” preuzete iz sećanja na “masakre” koje smo pretrpeli.

– Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom sveta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku.

– Nažalost, međutim, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da pronađemo neki drugi razlog.

– Sportsko polje nikada ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana i situacija kroz koje ljudi prolaze i da se košarka uvek drži podalje od svega ovoga.

– Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku i radi, sa jednom mišlju – da se unapredi sport.

– Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i duže od nekih država. Na kraju pokažite dužno poštovanje i prestanite da potcenjujete proizvod – navodi se u sapštenju Atinjana.

Ataman preti i žali se…

Žalio se Ergin Ataman na slobodna bacanja koje su sudije svirale Boldvinu pri šutu za tri poena, pa našao krivca u porazu upravo u arbitrima. Međutim zanimljiva je činjenica da je upravo ovaj tim u regularnom delu sezone izveo najveći broj slobodnih bacanja.

– Obećao sam svim ljudima ovde da ćemo ići na fajnal-for. Ako ne odemo, neću biti u Panatinaikosu sledeće godine – rekao je turski stručnjak.

Zatim je govorio o samoj utakmici, greškama “zelenih”, ali i suđenju.

– Nismo odigrali onako kako smo planirali, posebno u drugom poluvremenu i završnici meča. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ali je i smešno da se dosude šest slobodnih bacanja Boldvinu, bez osnova, na dva šuta za tri poena. Idemo dalje, dobićemo seriju – poručio je Ataman.

Čini se da dok su sudije Panatinaikosu svirali faulove sve je bilo dobro, sad, kako Ataman tako i uprava kluba, izlazi sa sramnim saopštenjima u javnost u kom banalizuju i upućuju javnost da sudije “kradu” za Makabi zbog sukoba koji se dešava u pojasu Gaze.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga