Pratite nas preko:
Nikola Jokić košarkaš Denver Nagetsa na Ljubičevskim Konjičkim Igrama, Požarevac 03.09.2023. godine
Foto: MN press/Ljubičevske konjičke igre

Košarka

Srbi ne žele najboljeg košarkaša sveta na Olimpijskim igrama: “Nemojte da zovete Jokića”

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine, a odmah posle tog saznanja oglasili su se navijači reprezentacije sa zahtevom da Nikola Jokić ne bude pozvan u nacionalni tim za to takmičenje.

Najbolji košarkaš NBA lige odlučio je u dogovoru sa selektorom Pešićem da preskoči ovogodišnji Mundobasket na kome je Srbija stigla do polufinala (sa Kanadom u petak od 10.45 časova).

dobrodoslica500

Iako je selektor nekoliko puta ponovio da je Nikola bio iskren i korektan, navijači mu ovogodišnji izostanak nisu oprostili što se videlo i u komentarima na Instagram stranici Košarkaškog saveza Srbije, u postu o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

– Nemoj Jokića da ste pozvali da igra na Olimpijskim igrama. Treba da ga je sramota – napisao je jedan od navijača u komentarima, mada su ga pojedinci podsetili da se bez sjajne role Jokića protiv Grčke možda ne bismo ni kvalifikovali.

Drugi navijač traži da na Olimpijske igre putuje ovih 12 momaka koji su izborili plasman sjajnim igrama u Manili, dok jedan od fanova Orlova podseća i na ostale igrače koji su (opravdano) odsutni.

– A koja Srbija? Ova što je izborila? Ili ovi što će sad naprasno da se pojave sa sve menadžerima da igraju za reprezentaciju. Da, da Jokić, Micić, Kalinić, Nedović… Baš oni. Da su imalo ljudi, ne bi trebalo da se jave uopšte – smatra još jedan navijač košarkaške reprezentacije Srbije.

U svakom slučaju, jasno je da je javnost podeljena po pitanju odluke Jokića da preskoči ovogodišnji Mundobasket, a da li će mu selektor Pešić ukazati poverenje u Parizu sledeće godine – pokazaće vreme.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka