Pratite nas preko:
Bogdan Bogdanović i Aleksa Avramović

Košarka

Srbija na Olimpijskim igrama

Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila izuzetan rezultat samim plasmanom u polufinale, a nakon pobeda Amerike nad Italijom i Kanade nad Slovenijom u četvrtfinalima naša reprezentacija je ispunila i glavni cilj – PARIZ 2024.

Plasman na Olimpijske igre je ujedno bio i osnovni zadatak kada se ekspedicija na čelu sa Karijem Pešićem uputila za Manilu. Ispadanje preostalih evropskih reprezentacija sa Mundobasketa u četvrtfinalima, znači da se Srbija zajedno sa Nemačkom nalazi u dve najbolje plasirane ekipe starog kontinenta i da smo ispunili cilj učešćem na OI u Parizu 2024.

dobrodoslica500

Pored Srbije i Nemačke učešće na prestižnom turniru u Parizu obezbedile su takođe još SAD, Kanada, Južni Sudan, Japan, Australija i Francuska (domaćin).

Svaka od ovih reprezentacija je najbolje plasirana ekipa sa svog kontinenta, a pored Evrope Amerika takođe ima dva predstavnika (SAD i Kanadu). Preostala četiri mesta biće obezbeđena nakon kvalifikacionih turnira.

Svetislav Pešić je više puta napominjao pred Svetsko prvenstvo da se reprezentacija nada odlasku na Olimpijske igre, cilj je ostvaren a naša reprezentacija može sad da se posveti drugom zadatku – što bolji plasman na Mundobasketu.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka