Pratite nas preko:
Srbija Kanada
Foto: FIBA

Košarka

Srbija neustrašivo gazi ka svetskom zlatu: Evo kada je finale Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Srbije nakon fenomenalne igre u polufinalu protiv Kanade i pobede 95:86 će se boriti za najsjajniju medalju desetog septembra. Izbornici Svetislava Pešića ponovo su oduševili naciju i učinili je ponosnom, a sad će mirno čekati protivnika.

Posle 2014. godine Srbija će ponovo na Mundobasketu osvojiti medalju, a koje boje videćemo u nedelju u 14.40h za kada je zakazano veliko finale. Orlovi će u borbi za svetsku titulu igrati protiv Nemačke koja je pobedila SAD.

dobrodoslica500

Dugo će se pričati kako je naš tim igrao protiv Kanade, a možemo reći da je ponovo veća želja i energija odvela naš tim u sledeću fazu takmičenja. Bogdan je kapitenski predvodio napad sa 23 poena, dok je na drugom kraju terena dirigovao ministar odbrane Aleksa Avramović.

Momci su bili pravi kada je trebalo, nisu donosili loše odluke u važnim trenucima i zasluženo su prošli u finale i to bez Jokića, Micića, Lučića, Kalinića

Ovom timu nisu davane velike šanse pred početak Mundobasketa, a osude su bile na vrhuncu nakon tesnog poraza od Italijana. Međutim, momci su svim dušebrižnicima zapušili usta, obezbedili osnovni cilj u vidu Olimpijskih igara, a medalja je došla kao šlag na tortu. Igrali su svi kao jedan, za Borišu za Srbije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka