Pratite nas preko:
Košarkaš Srbije Aleksa Avramović na meču sa Kanadom
Aleksa Avramović (Foto: FIBA)

Košarka

Srpski heroj Aleksa: Borišina poruka kao iskra; Bogdan: Dva dana je gledao kako da ukrade loptu Šeju

Ono što je Aleksa Avramović uradio Kanađanima u polufinalu je definicija svega za šta se ovih dana bore naši košarkaši u Manili. Srbiju očekuje veliko finale u nedelju, a za to je pored sjajnog kapitena Bogdanovića zaslužan i bek Partizana, definitivno novi ministar srpske odbrane.

Emotivan, kakav jeste, Aleksa posle meča nije mogao da suzdrži ni poneku suzu.

– Opet smo dali poslednji atom snage. Došla je Kanada, sjajni tim, ali mi smo im pokazali šta je borba. I za nas i za Borišu i za porodicu, za našu braću, srestre, za sve – u dahu je izgovorio Avramović.

Na opasku da su mnogi Srbi plakali zbog pobede Orlova, Avramovića su obuzele nove emocije:

-Borimo se, niko nije umoran. Poslednji atom snage smo dali za pobedu. Znate koliko nam ovo znači Jedna situacija je postala umalo tragična, kada nam je Boriša poslao poruku, to je bila iskra za sve nas. Mi smo uvek Srbija, sa kojim god rivalom da igramo, ovo je 12 najboljih koje imamo i koje je selektor izabrao. Ko nije došao borili smo se i za njega. I za one koji dolaze. Previše sam emotivan. Volim vas sve – poručio je Avramović.

Priznanje srpskom defanzivnom specijalisti ukazao je i kapiten Bogdan Bogdanović.

– Sjajni Aleksa, kad se samo setim da je dva dana gledao kako će da ukrade loptu Šaiju – kroz smeh je otkrio Bogdanović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka