Pratite nas preko:
Svetislav Pešić; Foto: MN Press

Evroliga

Svetislav Pešić otkrio da li će preuzeti Dubai: “Čujem, je*iga, priča se…”

Selektor košarkaške Srbije Svetislav Pešić prethodnih dana bio je u centru pažnje zbog najave da će voditi KK Dubai u ABA, pa i Evroligi. Naime, on bi trebalo da bude trener arapskog kluba koji zajedno sa silnim milionima evra stiže u evropsku košarku.

O tome su izvestili čak i najugledniji košarkaški portali. Zato bez tog pitanja nije mogla da protekne konferencija za medije posle meča Srbije i Finske. Podsetimo, “orlovi” su rezultatom 77:61 slavili trijumf na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Učinili ste mnogo za našu košarku. Kvalifikacije se nastavljaju na jesen. Da li će Pešić ponovo biti na klupi Srbije?

– Ja čujem, jebiga, priča se… To se uvek priča, kod nas svi znaju i brinu tuđu brigu. Pa, ništa se ne dešava. Pred nama, pred reprezentacijom, ovim igračima i preda mnom su Olimpijske igre. Šta će posle biti stvarno ne znam, ne planiram ništa. Ako misliš na Dubai, ne planiram, stvarno ništa ne planiram, ne znam šta ću da radim. Imam puno ponuda ili nekoliko ponuda, ali… Do sada sam ja odlučivao u mojoj familiji, ali od sad će moja familija da odlučuje. Hoću da se koncentrišem i da dam ono što se od mene očekuje u pripremama na OI. Imamo dobru atmosferu, svi hoće da igraju. Šanse su nam velike, ne u smislu medalja, već da napravimo dobar tim. To su kratkoročni planovi i ne planiram ništa posle – rekao je Pešić.

“Ne foliram, ne znam da li ću uopšte više biti trener”

Napomenuo je da nema nikakvih pregovora.

– Koliko ja znam nema nikakvih pregovara, niti sam ja započeo, niti neko. Bilo je ponuda tokom Evrolige, ali ja sam odlučio ovo što sam rekao – da stavim sve ispred mene, ispred kluba, Olimpijske igre i stvarno kažem da nemam nikakvih planova osim Olimpijskih igara. Šta će biti posle, ne znam. Niti ja foliram, ne znam da li ću uopšte da budem trener. Doći će nekad vreme kad ja moram da kažem “dosta je bilo”. Ja sam i pre nego što sam došao da budem trener odlučio da ne budem, pa me je Marko ubedio da budem. Onda su me ubedili da budem selektor. To što u Dubaiju imam prijatelje, pomažem koliko mogu. Ali da li ću biti trener Dubaija, ja ne znam – podvukao je Svetislav Pešić.

Do tada, Srbija će već u ponedeljak, 26. februara, igrati protiv Gruzije u Tbilisiju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga