Pratite nas preko:
kosarkas Partizana na utakmici protiv Fuenlabrade Tasmajdan, Beograd 13.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Partizan, Fuenlabrada
Detalj sa Tašmajdana (Foto: MN press/Marko Metlaš)

Evroliga

Svetski mediji oduševljeni slikom iz Beograda: Svi pišu o Partizanovom spektaklu (VIDEO)

KK Partizan je organizovao spektakl pod vedrim nebom i prijateljski meč na Tašmajdanu protiv Fuenlabrade kojem je prisustvovalo 10.000 ljudi. Crno-beli su ubedljivo slavili, ali je rezultat ostao potpuno u drugom planu u odnosu na prijateljstvo dva kluba koje je pre više od 30 godina spojila čudna sudbina i rat koji se odvijao na ovim prostorima.

Fotografije Grobara koji su priredili spektakl za pamćenje obišle su svet, a pored evropskih medija poput španske Marke, posebno su oduševili američke u kojima košarka zauzima važno mesto.

dobrodoslica500

Marka je prenoseći atmosferu iz Beograda napisala:

– Iz nečeg tužnog kao što je građanski rat izrodilo se nešto lepo kao što je bratimljenje. Partizan je morao da napusti Balkan, postane izbeglica na terenu Fuenlabrade i na kraju postane prvak Evrope. Danas, 31 godinu kasnije ugostio ih je u Beogradu na proslavi večitog priajteljstva.

Poznati američki ESPN takođe potencira prijatlejstvo dva kluba.

– U ovoj atmosferi su Partizan i Fuenlabrada odigrali prijateljski meč u Beogradu. Zbog rata na Balkanu, Srbi su u sezoni 1991/92. bili domaćini u Evroligi na teritoriji Španije i na kraju su trijumfovali. Od tada postoji jednstveno i pasionirano prijateljstvo – piše ESPN.

Drugi američki medij “Barstul sport” konstatuje da u Srbiji drugačije geldaju na košarku.

O spektaklu u Beogradu pisali su s divljenjem brojni mediji iz Grčke, Turske, Italije i ostatka Evrope i sveta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga