Pratite nas preko:
Toni Kukoč o Nikoli Jokiću
Printscreen: Youtube/N1

Košarka

Toni Kukoč o Nikoli Jokiću: Drukčiji od ostalih, ali još nije dostigao Divca i Dražena

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč veruje da će Nikola Jokić statistički postati najbolji igrač iz Evrope koji je zaigrao na NBA parketu.

Međutim, nekadašnji igrač Čikago Bulsa misli da gorostasni Somborac i dalje nije postigao dovoljno u karijeri da bi se poredio sa Draženom Petrovićem i/ili Vladem Divcem.

dobrodoslica500

Kukoč je sa Čikagom bio tri puta šampion najjače lige, a pojavio se i u dokumentarnoj seriji “Last game” koja veliča podvige Majkla Džordana i tu generaciju Bulsa.

NIKOLA JOKIC kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici FIBA Evropskog prvenstva protiv Italije u Mercedes Benc areni, Berlin 11.09.2022. godine Foto: TW/ MN PRESS Kosarka, Srbija, FIBA Evropsko prvenstvo, Italija
Foto: MN Press

O Jokiću

Sjajno igra. Sviđa mi se njegov stil igre. Lepo sam govorio o Jokiću kada još niko nije pričao o njemu. Ima svoj način razmišljanja koji se razlikuje od ostalih, fantastičan je – rekao je Kukoč, prenosi “Basketnews“.

Jokić nadoknađuje nedostatak atleticizma, košarkaškim znanjem i inteligencijom, nemate mnogo takvih igrača. Igra u svom ritmu, pa se ne vidi ni taj nedostatak, ne možete da primetite da je neko brži ili okretniji od njega.

Još nije prestigao Divca i Dražena

– Koliko god da je dobar, Jokić tek treba da dostigne veličinu legende, a to se radi do kraja karijere. Nisam siguran da je dostigao ni 50 odsto onoga šta može. Biće najbolji Evropljanin statistički, ali mislim da su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, Arvidas Sabonis igrači koje tek treba da dostigne – napominje Kukoč.

Da zaključim, Jokićev kvalitet i veličina nisu upitni – završio je Kukoč.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka