Pratite nas preko:
Ataman
Ergin Atman (Foto: MN press)

Evroliga

Turčin opet uvukao politiku u Evroligu: “Videćeš šta će vam Cionisti uraditi”

Panatinaikos je pobedio Makabi rezultatom 95:79 i izjednačio na 1-1 u pobedama u seriji četvrtfinala Evrolige posle “brejka” koji su Izraelci napravili u utorak uveče.

Trener Atinjana, inače Turčin Ergin Atman ponovo se dotakao političke konotacije, zaboravljajući da će naredne dve utakmice igrati u Beogradu.

– Vrlo mi je čudno da sjajna organizacija koju sam ja uvek štitio da izjavu u kojoj govori da ja štetim imidžu lige. Veoma čudno. Ako uradim nešto pogrešno, npr. govorim o suđenju, onda za to u pravilniku postoji propisana kazna. Zašto provocirate ljude da budu protiv mene? Šta se sada dogodilo?

– Kada sam bio u svlačionici, neko iz osoblja Makabija, ne znam ko, nije imao akreditaciju, rekao mi je sledeće: “Videćeš u Izraelu, videćeš šta će ti Cionisti uraditi” – rekao je Ergin Ataman posle utakmice u kojoj je Panatinaikos.

Potom je šef struke Panatinaikosa nastavio:

– Ma dajte, ja sam Ergin Ataman. Ja sam trener Panatinaikosa. Ja sam selektor turske reprezentacije. Građanin Turske. Ne možete ništa – rekao je Ataman, koji se potom vratio na ono što ga je zaista pogodilo , a to je saopštenje Evrolige.

– Nisam kritikovao organizaciju Evrolige, kritikovao sam konkretne sudijske odluke. Ja nisam glup. Osvojio sam dve titule Evrolige zaredom. Vodio sam ekipe na više od 300 utakmica u Evroligi. Samo sam objašnjavao grčkim novinarima zašto sam bio ljut posle nekih odluka sudija – zaključio je trofejni turski trener.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga