Pratite nas preko:
Stiv Ker Jokić
Nikola Jokić (Foto: MN Press)

Košarka

Vratio se! Jokić došao na početak priprema, u Denveru srećni: “Pustili smo ga da uživa”

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su dočekali zvanični početak priprema za novu NBA sezonu. Srpski as stigao je na prvi dan priprema ležerno, u majici dugih rukava i šortsu.

Prvo okupljanje igrača Denvera bio je povod da se javnosti obrati i Džoš Krenke.

Predsednik i izvršni direktor kluba iz Kolorada je na zanimljiv način govorio o tome zašto niko iz kluba nije želeo da previše komunicira sa Jokićem tokom leta.

– Juče smo razmenili poruke prvi put posle nekoliko meseci. I njemu sam rekao… Evo, zamislite samo koliki teret je on sam nosio u ovih nekoliko prethodnih sezona. I cela ekipa je, naravno, ali Nikola posebno. Sve vreme je igrao najbolju košarku na svetu – smatra Krenke.

Ostavili smo ga na miru

– Dobio je dve MVP nagrade u nizu, trebalo je i treću, bar po meni, ali teret koji to donosi, i fizički i psihički, a naročito u njegovom slučaju kada je na duži vremenski period bio bez Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, težina tog zadatka je bila nestvarna.

– Čuo sam baš trenera Melouna na radiju kako je rekao nešto slično. Ovog leta smo ga, na neki način, ostavili na miru. Bilo je divno, kao što sam njemu poslao u jednoj poruci, videti ga… Šta god da je ono radio: skakao unazad sa gumenog čamca u reku, igrao po koncertima sa društvom, uživao u životu.

Vraća se svež

– Jer, na najvećoj sceni koju košarka ima, red je da svet sazna kakva je ličnost Nikola Jokić. A ja mislim da je on neverovatno posebna osoba. I, za njega je taj odlazak iz košarke da bi bio sa porodicom, prijateljima, to ponovno spajanje sa onim što on u svojoj suštini jeste, čist dobitak, baš kao što je i za Nagetse, ali i za košarku u celini. Jer, vraća se svež – zaključio je Džoš Krenke.

Nikola Jokić košarkaš Denver Nagetsa na Ljubičevskim Konjičkim Igrama, Požarevac 03.09.2023. godine
Foto: MN press/Ljubičevske konjičke igre

Sezona kreće 25. oktobra

NBA liga “počinje” ovog ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra “kreću” predsezonske utakmice.

Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra, a otvoriće ga u Denveru Jokićevi Nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles Lejkersa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka