Pratite nas preko:
Beograd, 12.09.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je kosarkasku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, veceras u zgradi Predsednistva u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Foto: Beta/MILOŠ MIŠKOV

Košarka

Vučićevo obećanje košarkašima: Svakom po 200.000 evra za zlato na Olimpijskim igrama! Hajrudin hteo da da bubreg za Borišu!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je upriličio svečani prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

Tom prilikom Vučić je obećao i da će država nagraditi sa 200.000 evra svakog našeg sportistu koji svoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

dobrodoslica500

– Bogdane ovako, ono što sam rekao odbojkašicama, a nisam rekao malopre. Povećavamo nagrade. Za zlato koje ćete da donesete, svako od vas će najverovatnije dobiti 200.000 evra. Biće nagrade dramatično uvećane. Bićemo peti u svetu po nivou nagrada. Dakle, za zlato iz Pariza svako od vas pojedinačno dobija 200.000 evra – poručio je Vučić igračima.

On im se pre toga zahvalio na tome što su pokazali kako se bori za svoju zemlju.

– Samo hoću da im kažem veliko hvala. Pred njima je bila velika odgovornost, u nelakim uslovima, i da su tu odgovornost pod ogromnim pritiskom pokazali. Znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala.

Sjeničanin nudio svoj bubreg za Borišu Simanića

Potom je ispričao da se čovek iz Sjenice raspitivao da li može da da svoj bubreg za Borišu Simanića.

– Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju, reći ću vam nešto što pokazuje koliko su ovi momci uspeli da ujedine celu našu zemlju. Ako se ne varam, ime čoveka je Hajrudin Redžović, imao 72-73 godine. Kada je čuo šta se dogodilo Boriši Simaniću, on je rekao da, ako lekari to kažu da je moguće i u redu, spreman sam da ponudim svoj bubreg za Borišu Simanića. Bošnjak, musliman iz Sjenice je tako nešto uradio i beskrajno sam zahvalan i njemu i ovim momcima, koji su bolje nego bilo ko uspeli da ujedine našu zemlju.

Beograd, 12.09.2023. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je kosarkasku reprezentaciju Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, veceras u zgradi Predsednistva u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Foto: Beta/MILOŠ MIŠKOV

Vučić je naveo i da niko nikada nije uspeo da ujedini čitavu zemlju kao što je to uradila ova grupa košarkaša tokom Mundobasketa na Filipinima.

– Ja sam im rekao, i kapitenu Bogdanoviću i predsedniku Saveza i treneru Pešiću, i svim ovim momcima, koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan. Nikad nisam video toliko Zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu, i Bogdana, i Milutinova, ni toliko Partizanovih navijača koji gledaju Davidovca, Dobrića i Filipa. Sad su pod još većim pritiskom. Mi sad očekujemo, u stvari čekamo zlato, a ne srebro, nego zlato iz Pariza. Vidim da Lebron Džejms i ostali najavljuju najjaču ekipu. Eto prilike da ih pobedimo i da pokažemo ko je broj 1 u svetu. Nema kuknjave. To je za godinu dana, tako da verujem da ćemo da se pripremimo.

Po završetku prijema Bogdan Bogdanović i Stefan Jović su Vučiću uručili loptu i dres sa potpisima svih reprezentativaca.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka