Pratite nas preko:
Duško Vujošević ispričao kako je Bogdanović izgubio Partizanov pehar šampiona Evrope iz 1992. godine
Printscreen: Youtube/Sport Light

Košarka

Vujošević ispričao da je Bogdanović izgubio Partizanov pehar šampiona Evrope iz 1992. godine: “Sad je replika u klubu”

Duško Vujošević otkrio je neverovatnu priču o tome kako je Bogdan Bogdanović izgubio pehar šampiona Evrope, koji je Partizan osvojio 1992. godine.

Legendarni trener crno-belih se, tokom gostovanja u emisiji “Soccer Sport Light” na “Sport klubu”, prisetio anegdote sa kapitenom reprezentacije Srbije u vreme kada je bio igrač Partizana, a on sedeo na klupi.

– Ide Partizan na neki turnir, da li je Fuenlabrada organizovala, i nosi se pehar iz 1992. I Bogdan hoće on da ga nosi. Meni drago, mlad igrač, to je lepo. Nosio on pehar i mislim da je bio aerodrom u Frankfurtu, tu smo presedali. Mi sad polećemo za Madrid i slećemo, mi u autobusu i on dolazi kod mene i kaže: “Izgubio sam pehar” – započeo je celu priču Vujošević, pa nastavio:

– Nisam ja rekao odmah ovima, jer sam mislio da postoji neka šansa da ga vratimo. Zvao sam neke drugove koji imaju neke veze “vešte” u Nemačkoj, pa na aerodromu. Gledam da ga zaštitim.

Bogdanović
Foto: FIBA

“Saša Đorđević će da p***zdi”

Ivo Nakić, član upravo te generacije Partizana koja je osvojila evropsku titulu 1992. je pitao Vujoševića da li je to bio originalni pehar.

Original, bre. Kako sam zvao klub, pa javili Šilobadu i dolaze do mene i kažu da nema pehara, a ja kažem nema. Zaboravio ga na aerodromu. Ono dok se čeka na aerodromu, igrači legnu, zaspu. Nemaš ti pojma šta se tu radi kad ekipe putuju – rekao je Vujošević voditelju Igoru Miklji.

– I sad šta je bilo onako interesantno. Ja sam mislio da će Saša Danilović da p***zdi. A ja mu onako kažem, a on se nasmeje i kaže mi: “Saša Đorđević će da p***zdi”. I onda je pehar tražen i tražen. Tad je napravljena replika i sad je u klubu replika – završio je anegdotu Vujošević dok su se svi gosti u studiju smejali.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka