Pratite nas preko:
Kaminski
Foto: MN Press(Marko Metlas)

ABA liga

Željkovo veliko pojačanje došlo u Beograd zbog Bogdana: “Samo mi je rekao idi u Partizan”

Frenk Kaminski, američki košarkaš srpskog porekla, posle nekoliko sezona provedenih u NBA ligi odlučio je da promeni sredinu i oproba se u Evroligi i to kod najjtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića u Partizanu.

Da mu period adaptacije ide savršeno, da je oduševljen navijaćima i ko mu je najviše pomogao u odabiru sredine, pričao je Kaminski u intervjuu za košarkaški sajt “Jurohups“.

dobrodoslica500

Proces adaptacije prolazi fino, sve ide nekako glatko. Pomogao mi je tim, a i navijači. Imamo nekoliko igrača koji su dugo u Evropi, pa mi pomažu oko brojnih pitanja koja imam. Igra se drugačije nego u NBA, ali i to polako savladavam kako vreme prolazi. Dobro je što su pripreme tako duge, imamo dosta utakmica, tako da može na vreme sve da se shvati – započeo je intervju Kaminski, a potom objasnio razliku između Evrope i NBA.

Igra se mnogo više fizički, a postoje razlike i u pravilima. Na primer, ne postoji tri sekunde u reketu u odbrani i mnogo je teže postići koš. Zato se trudim da više igram timski i da razmišljam na taj način –

Dve povrede i teški trenuci u NBA ga primorali da dođe u Partizan

Imao sam dve povrede desnog kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Igrao sam jako dobro pre druge povrede. Trudim se, ipak, da se ne osvrćem za sobom. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam, da zasijam na najvišem nivou u Evropi. Evroliga, pa i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Biće lepo igrati i čuvati se povreda – napominje momak iz Ilinoisa, a potom je ohrabrio sve navijače visokim ambicijama.

“Želim titule”

Znamo dobro koliko je ovo visok nivo takmičenja, koliko je dobro celo iskustvo. Što se mene tiče, imam priliku da ponovo igram, koju nisam imao u poslednje vreme u NBA i to je imalo veliku ulogu u mojoj odluci da dođem. Zaista sam želeo da igram i da budem uticajan u timu koji će da zasija. Želim da se borim za titule i da ih osvajam

Kad je Bogdan rekao “Idi u Partizan” – to je bio kraj

– Bio sam slobodan agent tokom poslednjih pet leta i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Ali, kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: “Idi”! Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, svemu. Učinio je da se osetim prijatno, tako da sam prihvatio ponudu

Priznao je da nije mnogo pratio Evroligu dok je bio u NBA ligi.

Malo sam gledao. Dok sam bio u NBA, trudio sam se da gledam što više NBA utakmica, najviše zbog protivnika. Imao sam saigrače koji su nastupali u Evropi i pričali su mi o visokom nivou košarke. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač prošle sezone u Atlanti, nije propuštao nijednu utakmicu Evrolige – zaključio je Kaminski.

BAJERN MINHEN (2,15) VS PARTIZAN (1,60) SOCCER.BET

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga