Pratite nas preko:
Former Australian Open champion Andre Agassi, centre, reacts as Serbia's Novak Djokovic speaks following his first round win over Croatia's Dino Prizmic at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 14, 2024. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Foto: Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Đoković

Amerikanac fasciniran trojicom Evropljana: “Da jedan od njih nije postojao…”

Nekadašnji prvi teniser sveta, Andre Agasi, zadivljen je učinkom velike trojke svetskog tenisa u koju spadaju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Amerikanca koji je zanimljivo pre 53. godine rođen u Las Vegasu kada ovo mesto nije bilo ni nalik današnjem, fascinira činjenica da su tri tenisera u protekle dve decenije osvojila 66 gren slemova.

Agasi je bio voditellj egzibicionog turnira na kom su igrali Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, a konstatovao je jednu zanimljivu stvar.

– Činjenica da su ova trojica igrača igrali u istom periodu je pravo čudo. Da jedan od njih trojice nije postojao, sada bismo imali nekog sa 34 ili 36 grend slem titula – smatra Agasi.

On je posebnu pažnju obratio na povratak Rafaela Nadala na teren.

– Nikada nisam video Nadala da igra bolje nego što je neophodno. Uvek naže način da uradi to što jhe neophodno, u meču, u poenu, udarcu, samo da bude bolji od vas. Nikada nije pokušavao da uradi nešto za šta nema potrebe. To zahteva disciplinu i kontrolu, to je testament tome koliko dobro poznaje sopstvenu igru i svoj mentalitet. Ako je i igrao spektakularno, to je bilo jer ga je neko naterao na to – zaključio je Agasi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković