Pratite nas preko:
Ana Ivanović; Foto: MN Press

Tenis

Ana Ivanović nominovana za Kuću slavnih: Glasajte za srpsku lepoticu

Ulepšavala je teniske terene, a ubuduće bi Ana Ivanović mogla da ulepša i tenisku Kuću slavnih. Kako su objavili američki mediji, bivša srpska teniserka je nominovana za prijem u ovo prestižno društvo na Rod-Ajlendu.

Ana Ivanović je bivša prva teniserka sveta i osvajačica Rolan Garosa 2008. godine. Osim nje, laureati za ovu čast su Italijanka Flavija Peneta, Španac Karlos Moja, Kara Blek iz Zimbabvea, kao i Indijac Leander Paes i Kanađanin Danijel Nestor.

dobrodoslica500

Paes je jedini koji je nominovan prvi put za prijem u Kuću slavnih. Svi ostali su, uključujući i Ivanovićevu, više puta do sada bili kandidati.

Ana je profesionalnu karijeru završila 2016. godine. Ona je pre dve godine bila kandidat za prijem u Kuću slavnih, ali nije dobila potreban broj glasova.

Za prijem u Kuću slavnih, koja se nalazi na Rod-Ajlendu, potrebno je osvojiti najmanje 75 odsto glasova. U glasanju mogu da učestvuju svi ljubitelji tenisa, od 27. septembra do devetog oktobra.

Tri najbolje plasirana kandidata dobiće dodatni procenat na onaj procenat, koji im dodele novinari, istoričari i članovi Kuće slavnih.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis