Pratite nas preko:
Novak Đoković, Foto: Beta/AP/Frank Franklin II

Đoković

Cicipas: Đoković juri osvetu, ali kome se on dokazuje?

Nakon što je Rafael Nadal vrlo maliciozno prozvao Novaka Đokovića da bi bio frustriran da nije došao do 24. grend slem titule, oglasio se i Stefanos Cicipas u vezi rekordnih uspeha srpskog tenisera.

On, možda, nije bio toliko ciničan u svojoj izjavi, ali je svakako pokazao određenu dozu teniske sujete, koje uvek ima među igračima. Posebno onim najboljim.

dobrodoslica500

Cicipas smatra da je Đokovićev glavni ključ uspeha to što uvek pokušava nekome da dokaže da nije u pravu. Ta motivacija, kaže Grk, uvek Đokovića čini gladnim za pobeđivanjem.

– Ako idemo po brojevima, Novak Đoković je definitivno najbolji. Obara rekord za rekordom. I zadržava žeđ, a nema više šta da dokazuje, napominjem. To je njegov karakter. Nikad nije srećan. Kao da uvek pokušava da nekome nešto dokaže. Ne znam šta i kome. Kao da želi osvetu. Njegovo oko sija – rekao je Cicipas.

Ali, kada je u pitanju teniser koji je najviše mladih naveo da počnu da igraju tenis, Cicipas nije spomenuo najvećeg svih vremena.

– Ako je kriterijum ko je najviše inspirisao svet i ko je imao najveći uticaj, to je definitivno Federer, sa velikom razlikom. Mislim da neće biti niko drugi ko može da mu parira – istakao je Cicipas.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković