Pratite nas preko:
Novak Đoković i Nik Kirjos su vodili zanimljiv razgovor posle meča, Printscreen: Eurosport

Đoković

Đoković pitao Kirjosa šta misli o onom “obračunu”: Uleteo bih na tribinu za tebe, čuvam ti leđa, brate

Imao je problema Novak Đoković da slomi mladog Alekseja Popirina, ali je uspeo i plasirao se u 3. kolo Australijan opena.

Kao i u 1. kolu i na ovom meču je branilac titule izgubio set i morao dobro da se preznoji da bi stigao do pobede.

“Imao sam sreće”

U izjavi na terenu posle samog meča, Džim Kurijer je upitao srpskog tenisera o trećem setu kada je spasio 4 set lopte i potom preko taj-brejka došao do 2:1 u setovima.

– Imao je vrlo lak forhend i promašio je. Nisam uradio ništa specijalno, imao sam sreće da taj poen i gem mu pobegnu. Bio je bolji igrač set i po, u drugom i u trećem setu. Stvari su se promenile, momentum se okrenuo u taj-brejku. Uspeo sam da ubacim u teren jednu loptu više od njega. To je to. Igrao sam u nekim trenucima na najvišem nivou, ali sve zasluge idu njemu za taktički dobrim planom igre i dobrim servisom. Zaslužuje veliki aplauz – rekao je Novak.

Da li se osećaš da ove godine možeš pronaći dodatnu opremu, možda bolje zdravlje? Vidimo da malo šmrcaš. Šta će biti potrebno da postigneš sledeći nivo da biste došli do cilja?”

– Iskreno se nadam. To je ono što će mi biti potrebno da stignem daleko na turniru. Nisam igrao najbolje što mogu. Još pokušavam da pronađem svoju formu. Kao što si rekao, u ranim kolima igram sa igračima koji nemaju šta da izgube. Oni izlaze na centralni teren pokušavajući da igraju svoj najbolji tenis. Mislim da su moji protivnici u prvom i drugom kolu bili veoma kvalitetni teniseri. Nadam se da ću moći da se nadograđujem kako turnir bude odmicao – završio je Novak na terenu.

“Novače, čuvam ti leđa 100%”

Odmah je potom otišao u miks zonu kod Barbare Šet, a tu im se putem linka priključio i Nik Kirjos sa kojim je sada veliki prijatelj.

Barbara je pitala Novaka o uslovima u kojima je igrao, kao i o incidentu sa jednim od gledalaca na tribinama s kojim se obračunao zbog dobacivanja.

– Morao sam. Osećao sam mnogo pomešanih emocija danas na terenu. Nije sjajna atmosfera za igrati za mene. Ali morao sam da pronađem način za pobedu. Osim okolnosti i uslova u kojima smo igrali, ljudi su pravili buku između prvog i drugog servisa tokom celog meča. To je što je. Grend slem je, borba. Naravno da to nervira, ali istovremeno morate to da prihvatite i igrate s time. Ono što me posebno frustrira je dobacivanje. Suprotstavio sam se dobacivaču, mislim da Kigsu (Nik Kirjos prim. aut.) se sviđa to. Kigs, da li ti se svidela ta “razmena”? Pozvao sam lika da siđe i kaže mi u lice to što je govorio. A vikao je mnogo “lepih” stvari. Izvinjavao se iz daljine i odjednom nestala je “hrabrost” kad je trebalo da se suoči sa mnom – postavio je pitanje Novak Australijancu:

– Definitivno. Novače, kad ti je dobacivao, ja sam pomislio i rekao u komentatorskoj kabini celom svetu da sam tu bio, ja bih uleteo u publiku i rešio bih to za tebe, brate. Čuvam ti leđa 100%.

– Imaću to na umu. Hvala ti – odgovorio je Novak.

“Nole, zašto si zao prema Australijancima”

Tokom današnjeg meča bilo je jasno da najbolji teniser sveta se ne oseća zdravstveno najbolje. Poznato je da je bolestan, a videli su se i problemi sa zglobom.

– Ne želim da ulazim u detalje kako se osećam. Definitivno ne igram ili se ne osećam najbolje. Bio sam u ovakvim situacijama i ranije, mnogo puta. Nadam se da ću napredovati kako turnir odmiče. Znam šta moram da uradim. Na slemovima uvek imate ekstra dan za odmor između mečeva. I nadam se da će stvari krenuti u pozitivnom smeru odavde – rekao je Novak.

Nakon toga je Kirjos dobio da postavi pitanje srpskom teniseru.

– Pre svega igrao si mnogo bolje od mene da sam ja bolestan. Moje pitanje tebi je šta je s tobom i pobeđivanjem Australijanaca?! Sada si na skoru 14-1 protiv Australijanaca na Grend slemovima. Što si tako zao prema nama?

– Čekaj, od koga sam izgubio na Grend slemovima? Ti si me pobedio, ali ne na slemovima, De Minor me pobedio pre nekoliko nedelja, tako da mi je ovo bilo potrebno. Da, Lejton (Hjuit), izgubio sam od njega 2004. ili 2005. na US openu. “Iskasapio” me je, kako ti voliš da kažeš. Iskasapio jako – završio je Đoković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković