Pratite nas preko:
Ben Shelton, left, of the United States, and Novak Djokovic, of Serbia, pose for photographs ahead of their match during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York.
Foto: Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Đoković

Đoković pred pohod na AO konačno otkrio misteriju: Evo zašto sam spustio slušalicu Šeltonu!

Kada je Novak Đoković “spustio slušalicu” Benu Šeltonu na US openu, pred njim se našla lavina negativnih komentara. Digla se “kuka i motika” da ga opljuje. Jer, tobože, “ukrao” je proslavu svojoj žrtvi. Potom je i osvojio trofej, a taj gest postao je popularan širom planete. Novak tada, u septembru 2023. nije želeo mnogo da polemiše o tome.

Što se tiče radovanja, ukrao sam Benu radovanje! Sviđa mi se ta proslavlja i jednostavno sam je ukrao! – rekao je Novak posle meča.

To je možda bila greška, pošto ga je ceo svet uzeo “na zub”, različitom tumačeći njegovu reakciju. Sada, na dan početka Australijan opena i njegovog pohoda na 25. grend slem titulu, definitivno je otkrio zašto je to uradio.

Đoković je u Melburnu govorio o “spuštanju slušalice“ Benu Šeltonu, ali i o odnosu sa publikom.

– Nikada ne provociram, nikada. Ono što vidite je moja reakcija. Kada izlazim na teren, ne želim da svi budu protiv mene, volim prijateljsku atmosferu. Kada se neke stvari dese, ja to ili prihvatim i nastavim dalje, ili reagujem. Ako se neko prema meni ponaša nefer i ako ja doživim da to nije sportski i da je to nepoštovanje, nekada ću istolerisati, ali kada reagujem – onda reagujem. Medvedev i ja u tom smislu kao da smo u pozorištu – poručuje Novak.

Spremite se, Novak kreće već u 9h

Najbolji teniser sveta počinje ovog jutra, u devet sati po srpskom vremenu, pohod na 11. titulu na Australijan openu. Prvi rival na “Rod Lejver” areni u Melburnu biće mu 18-godišnji kvalifikant Dino Prižmić iz Hrvatske, iz Splita, koji trenutno zauzima 178. mesto na ATP listi.

Đoković je na konferenciji za medije uoči meča istakao da je sa povredom zgloba, koju je zadobio na Junajted kupu, sve u redu.

– Ja sam sebi najveća pretnja, to je uvek tako, a onda i svi drugi najbolji teniseri sveta. Od nekih se očekuje više nego od drugih, ali ovo je slem, 128 igrača. Zglob mi je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča do sada. Dobro treniram, nema bola na treninzima, videćemo kako će dalje biti. Nije ozbiljno kao povrede koje sam imao 2021. i prošle godine, to su bile gore povrede. Ne mogu da predvidim hoće li se vratiti, moramo da vidimo – istakao je Đoković.

Osvrnuo se i na pitanje o “zlatnom slemu”.

– Nije tajna da verbalizujem svoje ciljeve i da želim da osvojim svaki slem, ali samo se nadam sada da mogu da počnem sezonu pobedom u Melburnu. Ovo je teren na kojem sam postizao velike stvari. Nadam se da mogu da budem blizu nivoa koji sam prikazao prošle godine, to je bio jedan od najviših nivoa koje sam prikazao ovde. Duga je godina, prvo Melburn, pa posle sve drugo – poručio je Đoković pred start AO.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković