Pratite nas preko:
Danil Medvedev, ruski teniser tokom četvrtfinala US opena sa Rubljovim

Tenis

Dramatično upozorenje Rusa: “Jedan od nas će umreti, a ovi će to gledati s tribina”

Ruski teniser Danil Medvedev upozorava da bi neko mogao da umre na US Openu usled nesnosne vrućine po kojoj se održavaju mečevi. Medvedev je tokom četvrtfinalnog duela sa zemljakom i drugarom iz detinjstva Rubljovim dva puta tražio od trenera da mu doda pumpicu za astmu.

– Ne možeš da zamisliš šta je ovo. Jedan od nas će umreti, a oni će to sve gledati s tribina – rekao je Medvedev dok ga je kamera snimala.

dobrodoslica500

Inače, na terenu Artur Eš na kome je odigran meč ruskih tenisera krov je bio zatvoren, a temperatura dostigla 34 stepeni. Vlažnost vazduha je bila preko 50 odsto.

Najgore iskustvo u životu

Na pitanje kako je igrati u tako ekstremnim uslovima, Medvedev je odgovorio da se radilo o jednom od najgorih iskustava u životu i da se mučio da udari lopticu.

– Da, bilo je kao na Olimpijskim igrama u Tokiju. Brutalno – odgovorio je Danil na pitanje da li su ovo najgori uslovi u kojima je igrao.

– Jedina dobra stvar u ovoj situaciji je što obojica tenisera podjednako pate i muče se. Teško nam je bilo obojici. Bilo je uspona i padova, iskreno, na kraju prvog seta više nisam mogao da vidim lopticu. Sve sam pokušao, da trčim, udaram lopticu, stignem je, kao i Rubljov. Bili smo premoreni, uslovi su bili brutalni i super teški za igranje – rekao je Medvedev.

Navijaču pozlilo na meču US Opena koji je igrala Medison Kejs
Nesnosna vrućina u Njujorku Foto: Beta/AP Photo/Frank Franklin

Pozlilo navijaču na tribinama

Koliko je bilo vruće svedoči i podatak da je Medvedev u jednom trenutku svukao šorc tokom jedne pauze dok se njegov rival presvlačio.

Inače, tokom četvrtfinalnog duela između Medison Kejs i Markete Vondroušove, jedan od gledalaca se onesvestio na tribinama. Teniski savez Amerike je saopštio da je gledalac stabilno i da je kolaps bio posledica ranijeg medicinskog stanja navijača, a ne vrućine.

– Navijaču je ukazana pomoć na licu mesta i pušten je kući – saopštili su organizatori.

Tokom prekida, Kejsova je ponudla vodu i peškir pripadniku obezbeđenja koji je pomogao navijaču.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis