Pratite nas preko:
Hamad Međedović; Foto: MN Press

Đoković

Hamade, majstore! Momak kojem je Nole pomogao i tražio samo jednu stvar, ostvario uspeh karijere

Hamad Međedović, Novakov mali, kako priča njegov otac plasirao se u polufinale ATP turnira u Astani. Najperspektivniji srpski teniser i štićenik o kojem brine Novak Đoković, savladao je Jiržija Lehečku 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Meč je trajao 76 minuta, a Međedović je pokazao izuzetnu mentalnu snagu da eliminiše 29. tenisera na planeti. Veliki uspeh momka, o čijoj karijeri brine i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Spomenuli smo mentalnu snagu Hamada, jer je uspeo da spasi u prvom gemu meča četiri brejk-lopte. U polufinalu Srbina čeka Sebastijan Korda, koji je sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:3) savladao Holanđanina Talona Griksora.

Nole: Hamadovo je da trenira, ja ću brinuti oko finansija

Ne možemo da se ne podsetimo reči oca tenisera, koji je svojevremeno pričao o pomoći koju Hamad ima od strane Novaka Đokovića. Zbog toga i kažemo Hamad – Novakov mali

– Imamo sreće da smo završili i kod Novaka, hvala Bogu – kazao je Eldin Međedović, Hamadov tata.

Potom je nastavio:

– Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: “Nole, izvini, ali sve to košta!” On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: “Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!” Ja mu opet kažem: “Nole, to košta!”.

“Edo, ne radim ja ovo zbog para”

Zastao je Eldin Međedović samo da udahne:

– Tada mi je Novak rekao: “Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?” Ja ga slušam, a on dodaje: “Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!”

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković