Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic attends a training session before his fourth round match of the French Open tennis tournament against Argentina's Francisco Cerundolo at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, June 3, 2024. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Novak Đoković; Foto: Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias

Đoković

Hirurg koji je operisao Đokovića saopštio lošu vest: “Malo je verovatno…”

Strepi cela Srbija kao i sam Novak Đoković u vezi sa njegovom povredom zbog koje je morao da operiše koleno. Zbog kidanja medijalnog meniskusa na Rolan Garosu srpski teniser je morao da se podvrgne hirurškom zahvatu.

Zbog toga je doveden u pitanje njegov nastup pre svega na Olimpijskim igrama u Parizu, za koje je i sam rekao da su mu prioritet ove sezone. Usled svega što se dogodilo čini se da su minimalne šanse da pre toga zaigra na Vimbldonu.

dobrodoslica500

Baš to je potvrdio i Antoan Gerometa, hirurg koji je operisao Đokovića u jednoj pariskoj klinici. Stručnjak je dao izjavu za francuski “L’Ekip” u kojoj je govorio o operaciji srpskog tenisera i njegovom potencijalnom povratku na teren.

– Oko 45 minuta sam razgovarao sa Novaskom, njegovim štabom i Vensanom Giljarom, lekarom Francuske teniske federacije, i vrlo transparentno sam rekao da će sve zavisiti od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja videćemo da li je suvo, bez otoka i bez bolova. Pratićemo razvoj iz dana u dan i nemoguće je predvideti u kakvom će stanju biti za nedelju ili dve. Da li će biti 100% zdravo u roku od tri nedelje, to je i dalje malo verovatno – rekao je Gerometa.

Obračun sa “sumnjivcima”

S obzirom da Vimbldon počinje 1. jula, jasno je da od će Novak verovatno otkazati igranje na jednom od dva omiljena Grend slema. To bi moglo da se dogodi već u toku ove nedelje.

Hirurg je rešio da se obračuna sa onima koji su pogrešno optuživali Novaka da je folirao povredu.

– S obzirom na povredu, ono što je uradio (na Rolan Garosu) bilo je izvanredno. U 99% slučajeva ljudi bi bili u hitnoj pomoći sa imobilisanim kolenom. To je mehanička povreda i jedino operacijom može da se sanira. Time se dovode u pitanje nepravedne kritike i tumačenja onih koji kažu da povreda nije prava – rekao je Gerometa.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković