Pratite nas preko:
Klara Toson, teniserka, se srušila na terenu prilikom servisa zbog iscrpljenosti
Teniserka Klara Toson se srušila na terenu od iscrpljenosti, Printsreen: X/@ShaferEleven

Tenis

Jeziva scena: Teniserka kolabirala i srušila se na terenu! Drugi put u 20 dana su je odvezli u invalidskim kolicima

Dramatična scena na WTA turniru u Gvangdžou. Teniserka Klara Toson kolabirala je na terenu i samo se srušila prilikom servisa.

Posle dva seta igre protiv Julije Putinceve, Dankinja je servirala u prvom gemu trećeg i odlučujućeg seta. Međutim, u trenutku kad je trebalo da servira na brejk lopti za protivnicu, samo je pala na teren.

Medicinska ekipa je odmah uletela i počela sa pružanjem pomoći. Pomagala je i njena protivnica, a posle nekoliko trenutaka Toson je uspela da dođe sebi.

Ipak, teren je napustila u kolicima.

Razlog za to njeno kolabiranje svakako se krije u izuzetno visokim temperaturama. Došlo je do dehidracije koja je potom izazvala i grčeve u njenom telu.

Istorija zdravstvenih problema

Međutim, danska teniserka ima dosta zdravstvenih problema u poslednje vreme. Ovo je drugi put u poslednjih mesec dana da je predala meč zbog povrede. I to nije sve.

Toson se od početka godine muči sa brojnim povredama i problemima. Posle turnira u Lincu kada je odigrala 5 mečeva u 6 dana morala je da pauzira čak četiri meseca.

Vratila se za Rolan Garos, da bi se ponovo povredila na Vimbldonu i morala na jednomesečnu pauzu. Usled toliko pauza i njena fizička sprema je prilično pala, pa je na turniru u Klivlendu predala meč protiv Lejle Fernandez.

A sada je u po drugi put u poslednjih 20 dana morala da preda meč i da teren napusti u invalidskim kolicima.

Dakle, sigurno je da joj je neophodan odmor i duža pauza i priprema, kako ne bi dalje ugrozila svoje zdravlje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis