Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Tomas Martin Etcheverry of Argentina in their third round match at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2024. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Foto: Beta/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Đoković

Novak odbrusio strancima na pitanje o koroni: “Borim se sa demonima!”

Novak Đoković je dao nekoliko interesantnih izjava posle pobede nad Tomasom Martinom Ečeverijem i plasmana u osminu finala Australijan opena. Ali, posebno se otvorio na konferenciji za medije koja je održana u pres sali “Rod Lejver arene”.

Najupečatljiviji odgovor dao je na, izgleda tradicionalno, pitanje o odnosu sa publikom u Melburnu. Ponovo su određeni navijači pokazali nerazumevanje sporta na koji su došli, a Novak je priznao da nekada previše reaguje na takve stvari. Konkretno, istakao je da se često bori sa “demonima” kada tako ekspresivno iskazuje emocije na terenu.

– Nije uvek pozitivno, mnogo je i “treš toka“. To je deo onoga što sam ja, siguran sam da svi imaju krizu, naročito tokom meča kada postoje sumnje, pitanje je kako ih prevazići i izvući iz sebe najbolje za naredni poen. Ekstrovert sam, pokazujem svoje emocije. Dešava se i ružnu stranu da pokažem, to nije nešto u čemu uživam, ali tako je. Pokušavam da se borim sa demonima, kao i svi. Nekada je bolje, nekada nije. Ali to je tako, zavisi od dana do dana. Nekada se probudite i sumnjate da možete da pobedite. Sa tim morate da se borite tokom meča – rekao je Đoković.

Novače, imaš li koronavirus?

Strani novinari su se ponovo interesovali za njegovu prehladu. Naravno, aludiraju na koronavirus. Međutim, Đoković im je odgovorio kratko, ali vrlo jasno.

– Nisam. Infekcija je u završnoj fazi. I dalje imam sekret koji izlazi. I to je to.

Tek očekuje svoje najbolje partije na prvom grend slemu u sezoni, koji je do sada u karijeri osvajao rekordnih 10 puta. Potom je istakao da se mnogima nije dopadalo njegovo ponašanje, pa spomenuo i svog velikog rivala.

– Znam da se Federeru nije sviđalo kako se ponašam na početku. Ne znam za ostale, verujem da nisam bio omiljeni momcima iz vrha, jer se nisam plašio da kažem da želim da budem najbolji na svetu. Imao sam samopouzdanja, ali sam uvek poštovao rivala – to je ono čemu sam naučen. Bez obzira na to što se dešava, na terenu neke stvari mogu da se dogode u žaru borbe. Ali to je bilo davno, nekih 20 godina. Teško je reći ko me je voleo ili ne – istakao je Novak Đoković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković