Pratite nas preko:
Novak Đoković, (Foto: Beta/AP/Frank Franklin II)

Đoković

Oglasio se Novakov partner iz asocijacije: “Ljut sam, nemate pojma koliko je dobar”

Novak Đoković je nedavno osvojio US open i rekordnu 24. Grend slem titulu u karijeri. Iako je dokazano najuspešniji teniser svih vremena, mnogi ga i dalje kritikuju zbog ponašanja i reakcija tokom mečeva.

U njegovu obranu stao je kanadski teniser Vašek Pospišil, inače, Novakov najbliži saradnik u PTPA asocijaciji, nezvisnom telu koje pomaže slabije rangirani mteniserima.

dobrodoslica500

– Novak ne dobija dovoljno priznanja i zbog toga sam ljut. Toliko je dobar momak. Svi mogu da se ponašaju kao anđeli pred kamerama, da pričaju prave stvari, ovo i ono. Ključ je u tome kakav si kada nema kamera i kako tretiraš ljude generalno – rekao je Pospišil.

Zatim je Kanađanin govorio o velikodušnosti Srbina.

– Ne znam da li je moje da o tome govorim, ali Novak pomaže juniorima u Srbiji – finansira ih, zaista mu je stalo. Pretpostavljam da je to zbog uslova u kojima je odrastao i što je sve prošao. Zna da ceni borbu i shvata koliko je teško kada je sve protiv tebe. Pokušava da pomogne kolegama – dodao je Vašek.

Novak Đoković ljubi pehar US opena nakon što ga je osvojio četvrti put u karijeri
Foto: Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Novak: Nisam imao ništa od toga

Njihova organizacija ovih dana je aktuelna jer se izborila za to da ATP uvede program “Baseline” koji treba da pomogne slabije plasiranim igračima koji muku muče sa finansijama i imaju velikih problema sa organizacijom putovanja, plaćanjem trenera, fizioterapeuta…

– Bio sam u njihovoj koži, razumem borbu. Razumem poteškoće sa plaćanjem troškova putovanja ako nemate podršku jake federacije, koju nema 90 odsto ili više igrača ilia ko nemate budžet za plaćanje trenera i fizioterapeuta. Dolazim iz Srbije, nisam imao ništa od toga. Sada imam uticaj, moć i želim da se borim za bolje uslove – prokomentarisao je Đoković i dodao:

– Toliko pričamo o tome koliko novca osvajači US opena osvajaju, ali ne pričamo o tome koliko igrača živi od ovog sporta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u singlu, dublu, sve zajedno… To je manje od maksimalno 400 igrača u ovom sportu, koji je super-globalan i jedan je od najgledanijih na svetu. To je loše. To je neuspeh našeg sporta – zaključio je Đoković.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković