Pratite nas preko:
Rafael Nadal
foto: Nebojsa Parausic

Đoković

Rafael Nadal će nastupiti na OI iako ne ispunjava uslove: Velika sramota koja utiče na Novaka

Rafael Nadal ne ispunjava osnovne uslove da igra na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, međutim čini se da će ipak bez ikakvih poteškoća moći da se takmiči.

Nadalu će “progledati kroz prste” iako je bio u obavezi da u poslednje dve godine nastupi makar jednom za Dejvis kup reprezentaciju Španije, što nije učinio između ostalog i zbog povrede. Bez obzira na sve Nadal će biti u Parizu, prenose španski mediji.

dobrodoslica500

O čemu se radi?

Postoje izuzeci od pravila za plasman na Olimpijske igre i jedno od njih moglo bi da bude presudno. Ugrubo rečeno, u pitanju je slobodna procena da teniseri koji su se isticali u prošlosti u Dejvis kupi ili na Olimpijskim igrama mogu da nastupe iako ne ispunjavaju osnovni uslov o kome je bilo reči. Jasno je da to ni najveći kritičari ipak ne mogu da ospore Nadalu šta je sve učinio u dosadašnjem toku karijere, pa pet titula sa Dejvis kup reprezentacijom Španije i zlato na OI u Pekingu 2008. godine deluju kao dovoljan argument. Ako je i to malo, Nadal ima i zlato u dublu na Igrama 2016. godine.

Nije samo Rafael Nadal

Interesantno je da je problem sa nastupom na Olimpijskim igrama imao i Rodžer Federer, baš pred Tokio 2021. godine. Na kraju je dobio “izuzeće“, ali je odustao zbog povrede. Međutim, ako vam se čini da nikada pre niste čuli za ovo pravilo, možda je baš razlog u tome što su ga koristili samo Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novak Đoković je bio tema medija kada je tražio “izuzeće” za takmičenje na US Openu i oko svega se podigla velika fama, dok je čak i to što je za Dejvis kup reprezentaciju Srbije igrao nekoliko dana posle osvajanja 24. slema, protumačeno kao sebično sa njegove strane. Bilo je ružnih optužbi da je to uradio samo kako bi ostvario plasman na Olimpijske igre, iako je i sam mogao da dobije pomenuto izuzeće.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković