Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Taylor Fritz of the U.S. in their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships at Melbourne Park, Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 23, 2024. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Foto: Beta/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Đoković

Siner gubi, Alkaraz odustaje: Evo do kad je Đoković “zacementiran” na vrhu ATP liste

Novak Đoković poražen je u polufinalu Monte Karla, te na taj načun Srbin ni posle devet godina nije uspeo da se plasira u poslednji meč ovog Mastersa.

Međutim, ovaj neuspeh ne ugrožava trenutno prvo mesto na ATP listi za Đokovića, njegovo mesto je “zacementirano” u narednih mesec dana, a prednost posle poraza je povećana.

Đoković je dolaskom do polufinala u Monte Karlu osvojio 310 bodova, te će od ponedeljka imati 10.035 bodova. Drugi na tabeli, Janik Siner je takođe osvojio bodove, ali samo 40, pa je Novak tako povećao prednost na listi za 270 poena.

Janik Siner će imati 8.750 poena, pa će razlika od 1285 bodova biti dovoljna da Novak bude bezbrižan mesec dana, bar do Mastersa u Rimu. Treći je Karlos Alkaraz koji ima 8.645 poena, međutim današnjim odustajanjem sa turnira u Barseloni mladi Španac će izgubiti čak 500 bodova, što će ga ostaviti skoro 2000 bodova iza najboljeg.

Bez straha do 20. maja

Kada se sve preračuna, prednost Novaka Đokovića je zacementirana do 20. maja, dana nakon završetka mastersa u Rimu.

Siner, s druge strane, ima priliku da prestigne Đokovića na ATP listi ukoliko ostvari dobre rezultate na turnirima u Madridu i Rimu pred Rolan Garos.

Nakon Monte Karla, i Đokovićev raspored uključuje nastupe na turnirima u Madridu i Rimu, mada se i dalje čeka zvanična potvrda.

Novak Đoković i Janik Siner; Foto: Beta/AP/Antonio Calanni

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković