Pratite nas preko:
Memorijalni teniski turnir 21
Foto: Željko Kovačević

Tenis

Završen 8. teniski memorijalni turnir “Anastasija Beba Stajić”: Od njih možemo mnogo da očekujemo (VIDEO)

Završen je osmi memorijalni teniski turnir “Anastasija Beba Stajić” koji se sada već tradicionalno od 2016. godine održava u spomen na prerano preminulu srpsku teniserku. Turnir je održan pod pokroviteljstvom kompanije Soccerbet.

Od 30. septembra do 02. oktobra 2023. godine na teniskim terenima akademije “Janko Tipsarević“ održan je turnir u organizaciji porodice tragično nastradale teniserke.

dobrodoslica500

Na memorijalnom turniru “Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje umeće pokazalo je više od 50 mladih talenata uzrasta do 18 godina. Pobednike u obe kategorije dobili smo posle višečasovnih borbi.

Nemanja Stokanović – šampion memorijalnog turnira

Dva mlada teniska asa u muškoj konkurenciji Nemanja Stokanović i Pavle Čopić odigrali su meč za pamćenje. Tri seta, višečasovno nadigravanje kao i odlična igra ulili su poverenje gledaocima da se u Srbiji rađaju i treniraju nove nade našeg tenisa. Meč je u svoju korist prelomio Nemanja Stokanović, koji je u izjavi za Soccer sportal rekao koliko je ovo bio naporan i težak duel.

Anđelija Marković – šampionka memorijalnog turnira

U konkurenciji junorki posle dva seta (6:2, 6:4) slavila je mlada Anđelija Marković protiv Milene Maiorove, a u izjavi napomenula je da veruje da joj je mesto na međunarodnoj sceni, te da možemo da je očekujemo baš tamo u narednim godinama.

Darko Gagić – direktor turnira

U izjavi za Soccer sportal, obratili su se šampioni turnira, ali i direktor turnira Darko Gagić koji je komentarisao potencijal tenisa u Srbiji, kao i ekspanziju ovog sporta u svetu.

Podsećamo, turnir se održava u spomen mladoj teniserki Anastasiji Bebi Stajić koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji. Turnir je prvi put je organizovan 2016. godine sa ciljem da pruži šansu mladim, talentovanim teniserima kakava je bila i Anastasija.

Turnir se organizuje sa ciljem da se pažnja mladih usmeri ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada i nikome ne bi ponovo.

Pobednici u obe konkurencije dobili su vaučere u iznosu od 15.000 dinara, drugoplasiranima pripada po 10.000. Svi učesnici su dobili i sponzorske pakete, a kompanija Soccer je još jednom pokazala da ulaže u sport mladih.

Galerija fotografija sa turnira

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis